Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote="gnt69"]Отваряш и чистиш. После проверяваш настройките. Нещо не е наред или пелетите са с някакви примеси. Аз моята съм я отварял един път от любопитство но такива работи не е правила. Само слънчоглед съм горил, дървесни пелети не е помирисвала. :partyman: :supz:[/quote]

Би ли споделил твоите настройки.Пелетите са от Харманли не знам да имат някакви примеси.
gnt69 - майстор
Настройките са индивидуални защото всеки шнек е за себе си.
Най коректно е на степен 1 съм нагласил да влиза кило и двеста слънчоглед и въздух 40.
На 2 две кила и половина и въздух 45.
На 3 е 4.5 кила с въздух 50.
Нагласи го така и вярвам че ще е добре.
bai_bradyra - специалист
judas написа:
Някой може ли да ми го изпрати, че съм го изпуснал? :sad:
Заповядай http://tranzit.dir.bg/load.php?id=UMV7z ... qYH2773669 (ще важи 5 дни)
gnt69 написа:
Аз го проверих но не е много коректно така със секундите. Най вярно е с паницата и кантарчето.
Винаги в началото бе кантарчето.. и паницата ( по новия завет) :lol: , кантарчето беше у Бога и кантарчето бе Бог... :yawinkle:

И по този метод се започва с кантарчето- трябва да се зададе колко пуска шнека за час.. и след това проста математика.. :lol: и проста зависимост от това колко са коректни производителите в обявената калоричност на пелетите :axe:
gnt69 - майстор
Моите дози не излизат по тая формула. С паницата и кантарчето по различните степени излизат други секунди.
masterpit - специалист
gnt69 написа:
Настройките са индивидуални защото всеки шнек е за себе си...
Напълно съм съгласен колега, и не е само наклона на шнека, а и архитектурата на котела, комин-тяга, характеристика на горивото - форма и енергия и не на последно място необходима мощност на системата. Затова настройките на всяка горелка са индивидуални и не са взаимно-заменими.
gnt69 - майстор
Пак че горим без проблеми слънчогледа. Според мен е от цвета на котлите и горелките. Филма искаше зелено Грейко. Е да де ама виж какво става из другите теми. Всички зелени и Торч и Костраджева правят шлака и задръстват. Дето викаше колегата Ганев ОЛИУТО не им харесва. :partyman: :supz:
filmatoplo - майстор
Аз ги боядисвам, няма да връщам клиенти я.
bai_bradyra - специалист
Филма "Топло" стана и "Баща ми бояджията" :lol:
gnt69 - майстор
filmatoplo написа:
:) Стига с това Сиво.
Сиво ама гори всичко. Пък зелените .... :headbash: :datz:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: