Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
magvt написа:
Може ли от нагара да се влияе на датчика за пламъка и така да пали и гасне непрекъснато и какво да се направи за да се предотврати това, освен редовното чистене, друг чалъм има ли
Може, а другият чалъм се нарича буфер :)
Radoslaw - специалист
filmatoplo написа:
masterpit написа:
Да, но при една по-съвършена система с обратна връзка и контрол нещата биха изглеждали другояче. Представям си как в недалечно бъдеще контролера ще има информация за температура и химичен състав на димните газове. Така ще може да контролира вентилатора- първичния въздух, както и моторизирана клапа на флукса. Информация за външна температура, обратна връзка от n-брой домашни датчици за температура в стаите, което би помогнало на контролера сам да избира модулация в много по-широки граници от програмираните 3. Но това няма да е нищо ново защото логиката ще е като на един инверторен климатик. Няма да има значение положението на шнека или вида на горивото, а контролера ще се обучава сам в зависимост от моментните нужди на домакинството.

И сега ги има но са мн скъпи ,над 1000-1200 лв .
Kostrzewa предлага подобни контролери 0т 4 години.Колегата от Всегоривни котли го има вече от 3 години.За това време ,подобни контролери естествено извървяха своя път.Филме ,цените за които говориш са естествено за най доброто в момента.Имам предвид модела ,Платиниум.Има всичко за което се сетиш.Може би в тази цена ,ще влезне и ламбда модула.Модела Сребро ,който наблюдавам от една година и мисля да ползвам, струва 400 лв.Няма управление по интернет и още няколко други екстри,но цената му е напълно поносимадори за българския пазар.Контролера сам избира на каква мощност да работи,колко въздух да подава.Има управление с ламбда модул и самозалва въглища точно за 3 минути.На 5 минута вече има пламък и горене.Ако се забепязва ,дори менюто е на български.изчаках лятото ,защото излезе нов модел и трябваше да направя и на него менюто на български.сега ,ще внеса няколко бройки за тест.И понеже си готин ,може и да ти подаря една бройка ,нищо ,че недолюбваш софиянци.

Прикачен файл

IMG_20160109_102803.jpg

Прикачен файл

Kontroleri.jpg
magvt - специалист
шоп написа:
magvt написа:
Може ли от нагара да се влияе на датчика за пламъка и така да пали и гасне непрекъснато и какво да се направи за да се предотврати това, освен редовното чистене, друг чалъм има ли
Може, а другият чалъм се нарича буфер :)
дай инфо за този буфер
filmatoplo - майстор
Сега се появяват все по нови и достъпни неща ,най скъп контролер който съм слагал кучешки е бил 540 лв , а тези мн скъпите съм им взаимствал само функцията и съм ги копирал с отделни компоненти че да се получи нещо по евтино и да върши почти същото .
шоп - майстор
magvt написа:
дай инфо за този буфер
Има много писано по темата. Потърсете и прочетете.
dvj
Зависи колко площ отопляваш и дали ти е нужен буфер
Miro4774 - специалист
Filma може ли да дадеш информация как на п1 1/45 /49 подържа 70 градуса на водата?
andy_forresite - майстор
На 1/45/49 ще поддържа 70 града само в малкия кръг заедно с лирата в банята :lol:
Evgeniy - майстор
judas написа:
gnt69 написа:
Е как е има ли разминавания по формулата. :partyman:
О, не съм смятал, ако довечера имам време ще си поиграя. Задал съм КПД на котела 80% и дозите идват големички, а в момента съм задал на Р3 5сек и цикъл 50сек, на Р2 3сек и цикъл 50сек и наР1 1сек и цикъл 45сек.
Аз отдавна имам съмнение, че при дъбови пелети, които горят по-бавно не може да се получат тези 20 кв.
Сметките от файла излизат при мен на около 16... с фабрични цикъл и вентилатор. Може би трябва още форса за по-вече.
Miro4774 - специалист
andy_forresite написа:
На 1/45/49 ще поддържа 70 града само в малкия кръг заедно с лирата в банята :lol:
При мен е невъзможно даподържам 60 градуса дори да е на. П1 4/45/49

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: