• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Какво се чудиш - дори под тази цена която пишеш има един златен огън. Ефтиния до шия ама после .уй до коляно и рев по форумите.
VelinPetrov - специалист
Колега споменах че съм се спрял на този котел и затова ме интересуват недостатъците му. Ако знаеш нещо кажи ми ? Златен огън ако исках щях да си го купя и да питам за него. Ти лично какво ще препоръчаш и на каква цена ? Да знам че има и по-добри котли и по 6-7К лева но всеки според джоба си.
П.П. Търся комбиниран котел до 3500 лв. по възможност по-читав и за това сондирам мнения. Може и до 4К но това ще е абсолютен таван.
alx359 - специалист
Потребител съм само. Имам такъв котел от 2 зими. Ползвал съм го досега само на пелети обаче. Общо взето съм доволен (но нямам с какво друго да го съпоставям). Да се отбележи, че моят е хакнат с по-добра електроника (Натурелска).
Каквото не ми харесва е, че не се чисти много лесно, особено задната долна ревизия е много малка. Ако пак бях тръгнал отначало да купувам - но с тези натрупани знания и наблюдения - бих си взел нещо друго. Погледнете също за котел по-висок клас - но на старо.
VelinPetrov - специалист
Аз искам да попитам по-запознатите голямо ли е преимуществото на грейкото (котел) пред бисолида, за горелките разликите ги знам.????
П.П. Грейко Експерт не е ли само пелетен котел ? Защото на мен ми трябва комбиниран и ако е само на пелети отпада като вариянт.
filmatoplo - майстор
Нали писах вече че котел Бисолид не става за нищо, извинявам се за грубите думи, ама как по меко да го кажа, там където монтирах такъв котел не са доволни хората от него, аз още повече, иде ми да го сменя за моя сметка. Що се отнася за котела Грейко, мога спикойно да твърдя че котела е много добър, има добра усвояемост, лесно се почиства, одобрявам обаче неговото ползване само с горелка за пелети, не и ползването му на дърва. Конструктивно модела копира скъп пелетен котел Херц, поне на мен на този ми прилича, и не мога да си представя Херца на дърва. Забрави го този Бисолид, само цената му евтина.
VelinPetrov - специалист
Благодаря за мнението колега. В какво се изразяват негативите на този котел ако може да си по-конкретен ?
Също така какво друго освен Грейко-то би ми препоръчал ?
Да е комбиниран дърва/пелети (на дърва ще се кара много рядко и в извънредни ситуации).
Да е до 4000 лв. цена.
Ще съм благодарен и на други колеги.
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз не мога да кажа лоши неща за котела, монтирал съм няколко комбинирани и доста модел Saver W 25kW - само на дърва или с друга горелка. От самия котел съм доволен, клиентите също - говоря за тези които го карат на дърва, но имам един 35W, който не работи добре, пуши, но това е заради комина вероятно. Като му се сложи горелка тази година се надявам да се оправи. Разбира се към горелката от тази марка имам повече забележки, основно към софтуера.
VelinPetrov - специалист
Благодаря Лазаре за включването :) Чакам и Филма да се изкаже.
Приемам предложения отговарящи на условията по-горе ;)
kalin72 - майстор
Филма се изказа вече, над мнението на Лазар.
VelinPetrov - специалист
kalin72 написа:
Филма се изказа вече, над мнението на Лазар.
Да колега, изказа се, но без да се обоснове с нещо конкретно.
За това искам да каже от какво конкретно е разочарован, иначе малко става като: ''Тия Бентлита май не са хубави, гледам не ги карат много'' Всмисъл наистина искам да знам какви аджеба са му проблемите на тоя котел ?
Ограничен съм до 4К лева таван за комбиниран котел и знам че има по-скъпи и добри ама не са ми по джоба а това не е за пренебрегване ама хич. Тъй че малко по-конкретно ако е възможно ;)
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: