• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
пет юни 14, 2019 12:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет юни 14, 2019 12:08 pmlz2skt написа:
С тази тенденция на качване цените на агропелетите да не съм лош пророк, но до 5г ще се изравнят с цените на вносните въглища и може да се окаже за по-бедните ползватели на подобни уреди,че ще е по на сметка да се топлят на въглища като се абстрахираме от по -голямата мръсотия при ползването им...
Ми тя Еволюцията се движи по спирала. Нищо чудно да прикадим с въглища.
А те въглищата ще си стоят на същите цени. Аз пък очаквам да забранят брикетите и нискокалоричните въглища за продажба. Хубаво и евтино имаше един лозунг в Кауфланд няма. И газта ще подскъпне и тока и нафтата и пелетите. :partyman:
шоп - майстор
пет юни 14, 2019 12:29 pmgnt69 написа:
И газта ще подскъпне и тока и нафтата и пелетите. :partyman:
+ 1
всички енергоносители поскъпват и ще стават още по-скъпи.
Затова изхода според мен е изолация + изолация и пак изолация + рекуперация и на въздух и на вода.

Това е една от най- бързо възвращаемите се инвестиции.

Соларно отопление и БГВ и фотоволтаици също е отлична инвестиция, но ако си ги правиш сам.
lz2skt - специалист
Дори и да има внос на евтини агропелети търговеца ще продава с 5лв по- евтино вносните тона от българските... позната картинка Забрана на брикетите и нискокалоричните въглища също не виждам заради определени социални групи от населението и невъзможността на правителството да предложи алтернатива.Ще поживеем и ще видим ...Туко виж в Грейко темата ,където бях загатнал за тези неща, ще почне пише за горене на дребни въглища и дробилки за подобни или пък коренно ще се подобри благосъстоянието на нацията ни и разходите за отопление няма да са такъв товар...
fbr - майстор
За да правиш изолация трябва да мислиш години напред. Голям процент от населението изгражда отоплителна инсталация и купува енергоносител като завали сняг. Та даже и остава процент такива, които купуват духалка, когато вече не издържат на студа. Тъй че, цената на енергоносителите винаги ще бъде функция на случайни събития.
lz2skt - специалист
Еми нормално ...като ти допре яйцето до д ...и почваш да кудкудякаш...Животът на типичният българин е като една стара рибарска мрежа -постоянно кърпене на разни дупки...
шоп - майстор
Българина не е беден. В банките има над 40 милярда лева влогове от ФЛ.
Това са мъртви пари, които вместо да носят печалба-тръпят загуба.
Но според мен българина е прост народ щом не може рационално да си управлява спестяванята и финасите.

Периодично овчото стадо се стриже с една хиперинфлация, деноминация или банкова криза тип КТБ. Нищо ново под слънцето. Имало го е, има го и ще го има:-)

Хората, които си купуват скъпи и мокри дърва когато завали сняг дори не мога да ги съжалявам. Парите така или иначе ги дават. Просто сме голяма работа ако жената и мъжа да пафкат цигари за 10-15 лв на ден, да се наливат с алкохол и да псуват орисията си. Имат телефони на изплащане за по 1000 лв, всимат бързи кредити за почивка или за абитуренски бал и после държавата им виновна:-)

Приоритети.... :-D
fbr - майстор
Не само българина е такъв, просто човека е устроен така. Но в белите държави, услугите са така устроени, че човек не трябва много-много да се замисля, коя горелка за какво гориво е, с какво и как да изолирам къщата си, как да не ме преебе банката или пенсионния фонд. Нали разбираш, че става дума за различен профил хора. Тия които си държат големите пари в банките, не вземат бърз кредит за абитюрентска вечер. За пиене и пушене не се иска мислене.
kalin72 - майстор
пет юни 14, 2019 2:55 pmfbr написа:
Не само българина е такъв, просто човека е устроен така. Но в белите държави, услугите са така устроени, че човек не трябва много-много да се замисля, коя горелка за какво гориво е, с какво и как да изолирам къщата си, как да не ме преебе банката или пенсионния фонд. Нали разбираш, че става дума за различен профил хора. Тия които си държат големите пари в банките, не вземат бърз кредит за абитюрентска вечер. За пиене и пушене не се иска мислене.
+100
lz2skt - специалист
Има го и това ,но не е определящо-Статистиките го показват-40% с заплати около минималните за страната-категория работещи бедни.40 % живеещи под социалният минимум.Поне имам наблюдения относно закупуването на дърва,въглища и т.н Повечето хора се опитват и спестяват по някой лев с тенденция за си ги купят по навреме ,но обикновено излиза дупка за кърпене с приоритет и парите заминават -къде за лечение,къде за спешен ремонт на колата(с която се ходи на работа и се карат децата)или нещо друго по- належащо... Няма какво да се лъжем отоплението е сериозен финансов проблем за известна част от населението-голям процент пенсионери и ниско заплатени работници,
шоп - майстор
Според мен българина е супер мързелив.
Реве, че няма пари, но не иска да работи. Обаче наистина истинска работа.

В момента на един познат трябва да се копе над 120м3 земна маса на ръка за басейн. Ми няма хора
Понеже е вътрешен двор, застроено нито минибагер, нито бобкат не могат да влезат.
Дава се 100 лева за 8 часа изкопна работа на ръка. Обаче едно 10 човека стоят на центъра на селото боси по джапанки и със скъсани тениски. Нямат пари ни за семки, ни за кафе, но не желаят да изкарат с труд 100 лева на ден.
Българина според мен предпочита да е гладен, но не и уморен.

П.П. решихме проблема с работната ръка, като за 250 лв дойде 4 осен кран, който спусна във вътрешния двор минибагер и, който след края на изкопните работи пак за 250 лв ще го изкара до пътната помощ.
Горното го давам за пример.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 51

Тема "Ретортна горелка vs специализирана горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: