Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Зависи за какво мери. Ако е за разход на час на отделните степени - в чувала. Ако е за задаване на програмата за мониторинг - двата кабела.
Miro4774 - специалист
Моята не се свързана към компютър. Довечера ще пиша за снека колко пелети пуска за 6 мин. с кабелите.
LazarGanev - "Велик майстор"
chani написа:
значи шнека си е ок . Защото за да пусне 6кг по метода на паницата и кантара трябваше да вдигна настройките на 10.2 сек . Не ми е проблем важното е че работи но като гледам на хората настройките пък и фабричните и малко се шашкам.
Аз затова повтарям да не си сравнявате настройките, защото на всеки наклона на шнека е различен, пък и пелетите са различни. Заводските времена на подаване пасват при наклон на шнека 60-65 градуса, а при 45 градуса (какъвто наклон имат доста от купешките бункери) времената трябва да са много по-малки. Така че просто публикувани едни цифри за настройки нищо не значат, а много хора могат да се объркат, вместо да им се помогне.
chani - помощник
LazarGanev написа:
chani написа:
значи шнека си е ок . Защото за да пусне 6кг по метода на паницата и кантара трябваше да вдигна настройките на 10.2 сек . Не ми е проблем важното е че работи но като гледам на хората настройките пък и фабричните и малко се шашкам.
Аз затова повтарям да не си сравнявате настройките, защото на всеки наклона на шнека е различен, пък и пелетите са различни. Заводските времена на подаване пасват при наклон на шнека 60-65 градуса, а при 45 градуса (какъвто наклон имат доста от купешките бункери) времената трябва да са много по-малки. Така че просто публикувани едни цифри за настройки нищо не значат, а много хора могат да се объркат, вместо да им се помогне.
Точно там ми е объркването че би трябвало времената да са по малки от фабричните които са 8.5сек. а аз се наложи да ги вдигна и затова си помислих че имам проблем с шнека. :) Иначе вашите мнения и опит помагат стига да спазваш принципа а не да прилагаш като папагал.
Miro4774 - специалист
Днес измерих с кантарче колко пуска шнека за 6 мин. включено с кабелите измерих 4.3кг. Вторият опит беше на п2 което ми е 6.4/45/49 измерих докато работи 73 гр за 6 мин.
n.ganev - майстор
Долу горе на втора степен си на 3,5кВ.
Miro4774 - специалист
Трябва ли да променям нещо или ?
masterpit - специалист
DimitarD написа:
Имай предвид че тези настройки са при feeder capacity 62kg/h :)
Мите, при теб гравитачно ли е подаването на пелети, как успява шнека да загребе 62 кила? :rolleyes: То в това лошо няма, колко е по-голям капацитета толкова е по-стабилно горенето! На колко градуса е поставен шнека? Аз още в самото начало го разбрах за себе си. Първия месец бях на 28 кила и сам открих, че е най-добре да е минимум 40кг. особено в случаите на подаване на дози за около секунда. И веднага пример (На вниманието на тези, които ги мързи да четат): Съгласно препоръките от производителя, Р3 се изчислява, като F load се умножи по 0,075, Р2 се получава, като стойността на на Р3 се умножи по 0,5; Р1 се получава, като стойността на Р2 се умножи по 0,25. Ако предположим, че F Load е 60s за, които се предполага, че шнека ще успее да зареди горивната камера до препоръчаното ниво. То умножаваме 60х0,075 и получаваме 4,5s. За Р3 умножаваме 4,5х0,5 и получаваме 2,25s (винаги закръгляме към по-високата стойност и настройваме на 2,3) за Р1 умножаваме 2,3х0,25 и получаваме 0,6. При това положение шнек с капацитет по-нисък от да речем 35кг. дори с 40кг, както е при мен, не би се справил с равномерно подаване на дозите при ниските мощности. Ще има цикли в, които ще падат по 2-3 пелетки и такива в, който ще се изсипва цяла шепа на края на кръглия час килограмите ще се компенсират, но ние няма да сме имали стабилно горене. По-големият капацитет гарантира равномерно подаване на гориво, а от там и стабилно горене на ниска мощност при цикли с кратко време на зареждане. Благодарение на Миро, успяхме да обърнем внимание на това, колко важно е правилното позициониране на подаващия шнек, също както и оптимизирането на времето за зареждане и подаване на гориво по време на модулация.
masterpit - специалист
chani написа:
Здравейте. Нов собственик съм на Грейко RB-30 монтирана на котел Дакон Дор 32. Изчетох доста и успях да си настроя горелката така че да топли. Имах два проблема единия калпави пелети /някъкви украински имат пясък / а другия "слаб" шнек. Та имам въпрос към по разбиращите за този шнек. Уточнявам бункера ми е метален купен от фирмата монтирала горелката и според мен наклона е 45 градуса.При замермане за 6 мин пуска 2кг което е малко/правих го два пъти/. И сега на въпроса възможно ли е шнека да е дефектен и съответно да търся подмяната му или въпросните килограми зависят от пелетите /плътност наличие на прах/.
Честито ти си от моя отбор!!! Според мен не е нормално да пуска 20 кила на час #-o #-o #-o
n.ganev - майстор
Преди седмица пуснах RB20 на ДОР32 и днес собственика ми звъни да каже че най близкият радиатор бил студен / собственика работи във В.Търново и от пуска не се е прибирал / да ама погледнал първо термометърчето в коридорчето показва 20* и като погледнал ТГ и та на толкова. Врътнал я и О, Чудо - радиаторчето СВЕТНА :shock: . Абе вика : ОК!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: