Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Miro4774 - специалист
masterpit написа:
DimitarD написа:
Имай предвид че тези настройки са при feeder capacity 62kg/h :)
Мите, при теб гравитачно ли е подаването на пелети, как успява шнека да загребе 62 кила? :rolleyes: То в това лошо няма, колко е по-голям капацитета толкова е по-стабилно горенето! На колко градуса е поставен шнека? Аз още в самото начало го разбрах за себе си. Първия месец бях на 28 кила и сам открих, че е най-добре да е минимум 40кг. особено в случаите на подаване на дози за около секунда. И веднага пример (На вниманието на тези, които ги мързи да четат): Съгласно препоръките от производителя, Р3 се изчислява, като F load се умножи по 0,075, Р2 се получава, като стойността на на Р3 се умножи по 0,5; Р1 се получава, като стойността на Р2 се умножи по 0,25. Ако предположим, че F Load е 60s за, които се предполага, че шнека ще успее да зареди горивната камера до препоръчаното ниво. То умножаваме 60х0,075 и получаваме 4,5s. За Р3 умножаваме 4,5х0,5 и получаваме 2,25s (винаги закръгляме към по-високата стойност и настройваме на 2,3) за Р1 умножаваме 2,3х0,25 и получаваме 0,6. При това положение шнек с капацитет по-нисък от да речем 35кг. дори с 40кг, както е при мен, не би се справил с равномерно подаване на дозите при ниските мощности. Ще има цикли в, които ще падат по 2-3 пелетки и такива в, който ще се изсипва цяла шепа на края на кръглия час килограмите ще се компенсират, но ние няма да сме имали стабилно горене. По-големият капацитет гарантира равномерно подаване на гориво, а от там и стабилно горене на ниска мощност при цикли с кратко време на зареждане. Благодарение на Миро, успяхме да обърнем внимание на това, колко важно е правилното позициониране на подаващия шнек, също както и оптимизирането на времето за зареждане и подаване на гориво по време на модулация.
Да си призная не мога да го изчисля аз. Казах ви колко пуска за 1 час и всичко но сега не мога да го изчисля и да корегирам подаването.
Miro4774 - специалист
Да речем, че шнека ми е на 60 градуса. И ф -л ми е 60. изчислявам и би трябвало п3 да ми 4.5. сек. До тук добре но след това при мен идва, че с тези секунди не може да вдигне повече от 60 градуса и трябва да са ми завишени секундите.
n.ganev - майстор
Хора, аз съм със един и същи шнек от години и при различни партиди пелети от един и същи производител настройките не са едни и същи. Това е положението. Когато си закупиш количество пелети за сезона си барни настройките и си свиркай до другият сезон.
chani - помощник
masterpit написа:
chani написа:
Здравейте. Нов собственик съм на Грейко RB-30 монтирана на котел Дакон Дор 32. Изчетох доста и успях да си настроя горелката така че да топли. Имах два проблема единия калпави пелети /някъкви украински имат пясък / а другия "слаб" шнек. Та имам въпрос към по разбиращите за този шнек. Уточнявам бункера ми е метален купен от фирмата монтирала горелката и според мен наклона е 45 градуса.При замермане за 6 мин пуска 2кг което е малко/правих го два пъти/. И сега на въпроса възможно ли е шнека да е дефектен и съответно да търся подмяната му или въпросните килограми зависят от пелетите /плътност наличие на прах/.
Честито ти си от моя отбор!!! Според мен не е нормално да пуска 20 кила на час #-o #-o #-o
по принцип с вдигане на стойностите на подаване /сек на степените/ горелката работи. Може би ще работи по добре с по нормален шнек- нямам база за сравнение. Въпроса ми е дали да се опитам да сменят шнека или да си карам така.
masterpit - специалист
Miro4774 написа:
Да речем, че шнека ми е на 60 градуса. И ф -л ми е 60. изчислявам и би трябвало п3 да ми 4.5. сек. До тук добре но след това при мен идва, че с тези секунди не може да вдигне повече от 60 градуса и трябва да са ми завишени секундите.
Ясно, при теб положението е "как на война" пробвай с настойки Р3 7/45/55; Р2 3,5/45/50 и Р1 2/45/45 и сподели първо за колко време при студена система горелката влиза в стабилна модулация. Задай условие за модулация 0-5-8 и поне за мен е важно да зная, температурата на водата, която се връща в котела. Това е индивидуален показател, който в бъдеще ще ти е полезен да разбираш за оптималната мощност по определена амплитуда на температурите на изхода и входа на котела. Опитай с тези настройки ако си доволен почваме да намаляваме секундите с по 5 десети докато станеш недоволен. Знай, че след всяка промяна трябва да изчакаш минимум 15min за да има време горелката да се адаптира към новите настройки. Та като станеш недоволен вече почваме да вдигаме настройките с по 1 десета докато мощноста стане задоволителна. Така ще имаш настройки сегашното време на вън. Когато застудее повече ще вдигаш отново с о една две десети докато нещата станат задоволителни. Това е моят съвет към теб!
Последна промяна от masterpit на пет ное 11, 2016 7:07 am, променено общо 1 път.
masterpit - специалист
n.ganev написа:
Хора, аз съм със един и същи шнек от години и при различни партиди пелети от един и същи производител настройките не са едни и същи. Това е положението. Когато си закупиш количество пелети за сезона си барни настройките и си свиркай до другият сезон.
И аз съм го забелязал това колебание от кило-две но не е болка за умиране. Затова всеки сезон си правя контролно замерване. Но при различните диаметри на пелетите има голяма разлика особено между 6 и 8 mm. Бил съм и с 6,7 и 8mm и май съм най-доволен от осмицата...
filmatoplo - майстор
Спешно ми трябват настройки за паленето на горелка RB-50 .минути, въздух .
masterpit - специалист
chani написа:
masterpit написа:
chani написа:
Здравейте. Нов собственик съм на Грейко RB-30 монтирана на котел Дакон Дор 32. Изчетох доста и успях да си настроя горелката така че да топли. Имах два проблема единия калпави пелети /някъкви украински имат пясък / а другия "слаб" шнек. Та имам въпрос към по разбиращите за този шнек. Уточнявам бункера ми е метален купен от фирмата монтирала горелката и според мен наклона е 45 градуса.При замермане за 6 мин пуска 2кг което е малко/правих го два пъти/. И сега на въпроса възможно ли е шнека да е дефектен и съответно да търся подмяната му или въпросните килограми зависят от пелетите /плътност наличие на прах/.
Честито ти си от моя отбор!!! Според мен не е нормално да пуска 20 кила на час #-o #-o #-o
по принцип с вдигане на стойностите на подаване /сек на степените/ горелката работи. Може би ще работи по добре с по нормален шнек- нямам база за сравнение. Въпроса ми е дали да се опитам да сменят шнека или да си карам така.
Трябва да го види някой с опит. Да го чуе как работи, да види бункера...
masterpit - специалист
filmatoplo написа:
Спешно ми трябват настройки за паленето на горелка RB-50 .минути, въздух .
F load 120s. 3 опита, вентилатор 46% 4min Разпалване time1 240sec, time2 240 sec. P3 14/45/52 P2 8/45/50 P1 4.5/45/40
masterpit - специалист
chani написа:
Да за степените мерих точно така при работеща горелка с фабрична пауза 45сек.На 6-тата мин.извадих тръбата от чувала и претеглих.За шнека на час мерих с включено дирекно захранване -двата кабела включени един в друг.
Здравей! Няма смисъл да правиш едно и също нещо два пъти! Щом веднъж си измерил капацитета на шнека, делиш полученото на 3600 така ще получиш дозата, количеството за секунда време или FCap/(60х60)=q/sec. Пример: 40 / 3600 = 0.0111kg/sec (където 40 е количеството пелети подавани от шнека за един час.) След това си пресмяташ броя на циклите за един час (scr(60)/FCyc = TC/h) Пример: 3600 / 45= 80 където 3600 е броя на секундите в един час, а 45 е интервала през който шнека се включва, полученото число 80 е броя на циклите за 1 час. Като имаш вече броя на циклите, и капацитета на шнека в секунда, както и времето за зареждане (load) може да си изчислиш разхода в килограми на час на всяка една от скоростите. Пример: 0.011кг x 80цикъла x 2.5секунди = 2.2кг разход на час за степен при подаване 2.5 секунди. По този начин ще си пресметнеш разхода на твоята система при различните степени на модулация без да се налага да подаваш ръчно пелети.
PS 3600 е броят на секундите в един час и е постоянна величина.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: