masterpit написа:Здравейте до сега съм го настройвал по този начин. Започнах от по голями секунди за едно и също време и след това започнах да намалявам докато резултата не стана задоволителен. За топлината в къщата. Достигнал съм до тези настройки по този начин и сега съм с тези п3-8/45/52 п2/ 6.4/45/49 п1 4.5/ 45/48. Ако вкарам вашите настройки горелката ще работи постоянно на п3 без да моделира. Единственото нещо което не съм пробвал е с толкова увеличен вентилатор на такива стойности. Но имайте в предвид, че моят Котел е Де Дитрих. 46-7 кв. с монтирана горелка РБ 20Miro4774 написа:Да речем, че шнека ми е на 60 градуса. И ф -л ми е 60. изчислявам и би трябвало п3 да ми 4.5. сек. До тук добре но след това при мен идва, че с тези секунди не може да вдигне повече от 60 градуса и трябва да са ми завишени секундите.Ясно, при теб положението е "как на война" пробвай с настойки Р3 7/45/55; Р2 3,5/45/50 и Р1 2/45/45 и сподели първо за колко време при студена система горелката влиза в стабилна модулация. Задай условие за модулация 0-5-8 и поне за мен е важно да зная, температурата на водата, която се връща в котела. Това е индивидуален показател, който в бъдеще ще ти е полезен да разбираш за оптималната мощност по определена амплитуда на температурите на изхода и входа на котела. Опитай с тези настройки ако си доволен почваме да намаляваме секундите с по 5 десети докато станеш недоволен. Знай, че след всяка промяна трябва да изчакаш минимум 15min за да има време горелката да се адаптира към новите настройки. Та като станеш недоволен вече почваме да вдигаме настройките с по 1 десета докато мощноста стане задоволителна. Така ще имаш настройки сегашното време на вън. Когато застудее повече ще вдигаш отново с о една две десети докато нещата станат задоволителни. Това е моят съвет към теб!