Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elgenjo написа:
В крайна сметка се спрях на Грейко Експерт (най-вече поради някои мнения в този форум), но все пак, към днешна дата Грейко или Торч (чисто пелетен) комплект с горелка?
Да не обърка темите?
viewtopic.php?f=10&t=42457&p=841362#p841362
И към днешна дата, каквото и да избереш, ще подкрепиш българското.
Задавай си въпроси и ще намериш отговорите!
Какви нужди имаш?
Можеш ли да си го позволиш?
Как смяташ да ги удовлетвориш?
На каква цена?
А последващите разходи?
....................................?
6osi6 - майстор
elgenjo написа:
В крайна сметка се спрях на Грейко Експерт (най-вече поради някои мнения в този форум), но все пак, към днешна дата Грейко или Торч (чисто пелетен) комплект с горелка?
Можеш да купиш един гаранционен Торч, в момента е в промоция, за 3700 лева.
andy_forresite - майстор
3650 :) По топлотехнически анализ от фирма жилището ми само от стените и таваните при -15 навън и 21° вътре губи топлина, която за да се компенсира при кпд 91,4% и пелети 4300 ккал, трябва да се изгорят 94 кг пелети. А имам прозорци, врати... В момента не гори и се топля с печка на дърва. Реших да спестя пари за топлоизолация. И пак ми е студено, не мога да се стопля и това е.
kalin72 - майстор
Реших да спестя пари за топлоизолация
А, е те това е приказка :) Ей го лятото иде, имаш време до догодина....и не продавай котела, не прави друга глупост, с извинение :)
Здравейте. Май не е тук мястото на това питане, но ако някой модератор прецени-нека го премести.
Търся да си закупя програмируеми ел. термоглави за радиатори. Някой, който ползва и е доволен, да препоръча марка и да каже от къде да си купя.
Много ми харесват на Хъниуел, но не ми се дават 120 лв за брой. По скоро нещо до 50-60 лв.
Поздрави ! :prayer:
Д.Методиев написа:
Здравейте. Май не е тук мястото на това питане, но ако някой модератор прецени-нека го премести.
Търся да си закупя програмируеми ел. термоглави за радиатори. Някой, който ползва и е доволен, да препоръча марка и да каже от къде да си купя.
Много ми харесват на Хъниуел, но не ми се дават 120 лв за брой. По скоро нещо до 50-60 лв.
Поздрави ! :prayer:
Правиш засада на Лидъла и чакаш да пуснат по 25 пари.
Мисля, че имаше на Херц на цената или малко под която се целиш.
gnt69 - майстор
Оня ден минах през конрад русе имаше и от двата вида, дали са хубави не знам но са евтини.

http://www.stbbg.com//?&page_id=3&recor ... 8&offset=0
шоп - майстор
kalin72 написа:
Реших да спестя пари за топлоизолация
А, е те това е приказка :) Ей го лятото иде, имаш време до догодина....и не продавай котела, не прави друга глупост, с извинение :)
+ 1 към мнението на Калин

При ниски топлозагуби всеки може да се топли и с най-скъпото гориво без да е натоварен финансово.

Анди, един съвет от мен: инвестирай в качествена ТИ ( топло изолация ) Сложи максимална дебелина каменна вата, стиропор, фибран и т.н. Така няма да съжаляваш след време.

Преди 9-10 години си направих изолация с 5 см стиропор. Изплатила се е, но в момента е само да кажа, че имам ТИ. Прости преди 10 години модата бе на 5 сантиметровият стиропор.

Ако сега модата е на 8-10 см изолация, лично бих сложил поне 12-15 см.
filmatoplo - майстор
Като изолираха офис сградата на ИВН гледам и не вярвам на ушите си -25 сантиметра стиропор . :shock: топлят се сега с ТП централен климатик (Гледам го на покрива) ,може да имат и ел конвектори .Преди тази сграда служителите бяха е едни фургони обзаведени с ел печки ,един ден човек от ИВН ми каза - на фургоните плащахме ток 600 лв ,сега в офиссградата ток 1200 лв . :) едното няма общо с другото де .Но изолацията си заслужава и веднага дава резултат от към по малки разходи за отопление,и веднага започва изплащане.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: