Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
В тая връзка да напиша, как на един познат му пуши много здраво горелката, в момент в който тя си реши.
Системата е Виадрус У22, РБ20, термостат Салус и се горят фъстъчени пелети.Системата работи коректно до момента в който решава да избълва яко пушек и да напълни два етажа.Това се случва все през нощта и не мога да разбера каква е причината.Термостата вкл/изкл. горелката само по температура и е активен 24ч.Когато се случи да опуши всичко, започва да връща пушек през шнека и през пелетите в бункера.Дотолкова опушва пелетите, че се появява конденз и ги прави на "кал" в тръбата на шнека.Това се случвало досега 3пъти без никаква причина.Коригирахме настройките и оттогава няма проблем вече 15дни.Комина е висок около 12-13м. самостоятелна къща, връзката котел-комин е с неръждаем комин неизолиран.Моля някой ако има идея да сподели решението.
gnt69 - майстор
Не може да не е виновен комина. Другия вариант за който се сещам е някой да пуска ширма в къщата без да е отворен прозорец. Аз няколко пъти съм се обгазявал. Последно миналата година на рождения ден на жената. Някой от гостите пуснал ширма без отворен прозорец и познай пушек и чудо не можем да се видим. :partyman:
DimitarD - специалист
gnt69 написа:
Не може да не е виновен комина.:

viewtopic.php?f=10&t=44543&p=729697&hilit=%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85#p729697

Да, и според мен е комина. В горният пост "долната клапа" да се разбира капачето с което се регулира въздуха чрез синджирчето при отопление на въглища.
geniya - специалист
gnt69 написа:
Не може да не е виновен комина. Другия вариант за който се сещам е някой да пуска ширма в къщата без да е отворен прозорец. Аз няколко пъти съм се обгазявал. Последно миналата година на рождения ден на жената. Някой от гостите пуснал ширма без отворен прозорец и познай пушек и чудо не можем да се видим. :partyman:
Ясно съм написал, че винаги опушването е през нощта, къв ширм, кви пет лева.Котела е на кота нула в гаража а се опушват два етажа нагоре.Може и да са забравили някаква задна врата отворена, която да е объркала тягата, но според човека всеки ден е едно и също и засега нямаме обяснение.
gnt69 - майстор
Няма причина да се упушва от горелката. Проблема е в комина.Ако комина е наред винаги има тяга. Моят е 5-6 метра и като запаля вестник ми го взема от ръцете. :partyman:
Стоян Петришки - специалист
Здравеите някои може ли да ми прати програмата за мониторинг че компютъра за горелката згъна, Свалих една но с нея не мога да влеза в настроиките на горелката, дава грешка
masterpit - специалист
stojan83 написа:
Здравеите някои може ли да ми прати програмата за мониторинг че компютъра за горелката згъна, Свалих една но с нея не мога да влеза в настроиките на горелката, дава грешка
Пратих ти последната 3330, виж ако не става имам още две версии.
gnt69 - майстор
Трябва да е точно за Грейко. Ето виж тука има дискутирано на 165 страница.

Здравейте!

Софтуерът ни за мониторинг е разработен само за нашата версия на контролера NPBC-V3M. Повечето ни корпоративни клиенти не пожелаха да се възползват от тази опция и поради тази причина не сме разработвали вариант, съвместим с техните версии на софтуера. Въпреки това, част от функциите на програмата за мониторинг все пак работят и с контролерите на нашия клиент Грейко.
Може да изтеглите програмата от следния линк:
http://www.naturela-bg.com/files/files/ ... er3_3a.rar

По-долу ще намерите ръководството с инструкции за свързване на контролера с компютър и за инсталиране и ползване на програмата:
http://www.naturela-bg.com/files/NPBC-V ... 1_5_BG.pdf

Внимание: Функцията за ъпдейт на софтуера не е съвместима с NPBC-V3-GR. Ако я стартирате ще заредите в контролера нашата версия на софтуера, която от своя страна не е подходяща за горелките на Грейко. Това може да доведе до повреда, която може да бъде отстранена само от служителите от техническия отдел в офиса на фирма Натурела ООД на адрес гр. Варна, ул. "Ана Феликсова" 13. За да избегнете възможността за нежелан ъпдейт, когато разархивирате файловете от линка по-горе, изтрийте двата файла с разширение .s19: npbc-mb3.s19 и npbc-rc3.s19
Стоян Петришки - специалист
masterpit написа:
stojan83 написа:
Пратих ти последната 3330, виж ако не става имам още две версии.
Благодаря ти сега ще е пробвам
n.ganev - майстор
geniya написа:
В тая връзка да напиша, как на един познат му пуши много здраво горелката, в момент в който тя си реши.
Системата е Виадрус У22, РБ20, термостат Салус и се горят фъстъчени пелети.Системата работи коректно до момента в който решава да избълва яко пушек и да напълни два етажа.Това се случва все през нощта и не мога да разбера каква е причината.Термостата вкл/изкл. горелката само по температура и е активен 24ч.Когато се случи да опуши всичко, започва да връща пушек през шнека и през пелетите в бункера.Дотолкова опушва пелетите, че се появява конденз и ги прави на "кал" в тръбата на шнека.Това се случвало досега 3пъти без никаква причина.Коригирахме настройките и оттогава няма проблем вече 15дни.Комина е висок около 12-13м. самостоятелна къща, връзката котел-комин е с неръждаем комин неизолиран.Моля някой ако има идея да сподели решението.
gnt69 написа:
Не може да не е виновен комина
geniya написа:
Ясно съм написал, че винаги опушването е през нощта, къв ширм, кви пет лева
Петте лева друг път.
Незнам за кой път и в колко теми вече писах : причините за това са ДВЕ-
1. Задънен комин.
2. Задръстен котел.
Това, че се получава през нощта е логично - тогава горелката преминава на мин. мощности.
geniya написа:
Дотолкова опушва пелетите, че се появява конденз и ги прави на "кал" в тръбата на шнека.Това се случвало досега
Това е резултата - ФАКТ.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: