• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
bobybg написа:
Здравеите, ще използвам темата да задам един въпрос за настроика на пелетна горелка Бисолид. Горелката е 25Kw а на мене ще ми трябват не повече от 16-18Kw. Някои може ли да ми каже, как да и намаля мощноста, тъи като в менюто никаде не намирам опция за това?
Ако можеш да влезнеш в менюто на горелката промени макс. и мин на време на изгаряне от 12 или 13 сек на 13 или 14 сек. Ако не можеш да направиш това повдигни малко шнека. Трябва да намали с 3-4% и макс. въздух.
Четах твои мнения за тази Натурела ,обаче за сега няма кинти а пък и на мене не ми трябва прецизност понеже нито системата е прецизна нито къщата е изолирана. Направил съм една самоделна система, на камина подобна на Прити сложих тази горелка и днеска я пробвах. Учудващо но проработи загря водата до 50 градоса , както бях задал и намали мощноста. Проблема е че докато загрява работи на макс а аз искам колкото се може по бавно да стопя камината, па догодина живот и здраве, котле.
filmatoplo - майстор
Той кода струва 120 лв ,ама айде ще ти го кажа -123 . Ами защо купи 25 киловата,18 ката става и по мощна .
Ми щото да има! По късно прочетах мненията че са еднакви с евентуална разлика в венилаторите, а може и само в настроиките. Ако е последното съм 100лв вътре , колкото едно читаво управление.
Мога да влезна в сервизни настроиики но не съм ги барал ,освен температурата на водата и начин на управление. Настроиките са:
load 2-8s
pause 14-14s
fan1 48-100%
fan2 48-100%
Здравейте видях ,че има доста компетентни хора във форума и ви моля за малко помощ, и аз също съм със горелка ватерленд и нещо не мога да се справя със настройките , разходът ми е за 30 часа 4чувалчета и ми се вижда доста много ,моля за малко помощ.
Отоплявам два апартамента със обща площ 130 квадрата имам изолация ,със хубава пвц дограма съм
plastkomfort - специалист
Какви са ти настройките на ватерланда
huntered - специалист
Здравейте!
Наскоро си закупих котел long time i горелка GP 18 на greenecotherm. Интересува ме някой знае ли заводската парола на горелката каква е и как се въвежда.Предварително благодаря.
huntered - специалист
За скромния период от около един месец експлоатация, мога да кажа че съм доволен от отоплението. Отоплявам 150кв.м. къща без външна изолация. За разход ме бих коментирал, защото съм на пробен период с различни видове пелети. Искам да разбера дали може да се намаля температурата на водата от горелката. Нямам стаен термостат, който за в бъдеще мисля да купувам.
някой попадал ли е на горелка ENERGY знае ли настройките благодаря предварително :?
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: