• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Влиза не че не влиза , ама за кратко- с 1 крак е към степен 2 , с другия крак е към суспенда :wink: .Конфигурацията от тези цифри не е грешка , иначе нямаше да ги променяме , всеки на место трябва да си прецени , и то не става за 10 минути работа на котела , след това тази цикличност ще се променя при промяна на външната температура -като застудее ще влезе на 1 ама друг път -ще пердаши на 2 и 3 до стоп по стаен термостат :wink: .
Последна промяна от filmatoplo на вт окт 14, 2014 10:43 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Извинявам се, дописах предния си пост с моето мнение по въпроса
filmatoplo - майстор
Освен по цифрите -горелката ще слезне към 1 ако термоглавичките затворят преди стайния да отсече суспенд :wink: .
plastkomfort - специалист
Къде я слагаш тая ламаринка ?
milenskior - специалист
Не искам да обиждам колегите, но явно не са си прочели добре инструкцията на горелките.
При така зададените dT8, dT4, dT0, горелката ще минава на първа степен когато температурната разлика между зададена и действителна температура на водата е по-малка от 4 градуса и по-голяма от 0, съответно на втора ако разликата е между 4 и 8 градуса.
Аз на моята съм я свалил по същия начин и в момента когато я паля си сваля на първа степен и така си гори, тъй като температурата в котела нито спада нито се вдига(явно съм уцелил правилните настройки, при които отдадената топлина от горелката се отдава и от радиаторите)
geniya - специалист
milenskior написа:
Не искам да обиждам колегите, но явно не са си прочели добре инструкцията на горелките.
При така зададените dT8, dT4, dT0, горелката ще минава на първа степен когато температурната разлика между зададена и действителна температура на водата е по-малка от 4 градуса и по-голяма от 0, съответно на втора ако разликата е между 4 и 8 градуса.
Аз на моята съм я свалил по същия начин и в момента когато я паля си сваля на първа степен и така си гори, тъй като температурата в котела нито спада нито се вдига(явно съм уцелил правилните настройки, при които отдадената топлина от горелката се отдава и от радиаторите)
Добре, че някой друг го нaписa, зaщото все aз съм чернaтa овцa.И aз тaкa я рaзбирaм инструкциятa и ткa си рaботи горелкaтa, но може би имaт прaво че aко зa Р1 се зaдaде Т повече от 0 нaпример 3гр. тогaвa ще в суспенд преди 0гр. рaзликa.
filmatoplo - майстор
Не че не знам , всеки ден съм при горелка , настройките всеки си е свободен да си ги прави както иска по домашному , една с една инсталациите не си приличат като мощности и изолации , вид пелети и тяги мяги :wink: .Още е топло и режимите които аз наблюдавам са -че преди да дойде време да седи на степен 1 -стайния термостат поставя горелката в суспенд , влиза в 1 не че не влиза , степен 1 е кантар при който температурата се чуди на къде да хване , защото на степен 1 пуща през 18 сек по 3 пелета :wink: ако има стаен термостат ще си седи в степен 1 и чака да достигне стайната температура , но това зависи от топлозагубите моментно -повишават ли се или намалят .
ediv - специалист
ПЕЛЕТНА ГОРЕЛКА GREYKO RB
ИНСТРУКЦИЯ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ СТР. 40/55
Ако температурната разлика е над 10◦ , ще работи на 3 степен
Ако температурната разлика е между 5 и 10◦ , ще работи степен 2
Ако температурната разлика е между 0 и 5◦, ще работи степен 1
Прави са колегите ползватели (приемам че написаното в инструкцията е вярно, а вярвам и на очите си миналата зима я ползвах от 15,02,14 до 20,04,14/ за сега в Пловдив е още топло)
filmatoplo - майстор
добре че ми удиса едно момче да запалим горелката , само за тест без да пущам помпата , за да вдигне бързо температура , пиша от лаптопа му долу пре горелката сега градусите ги правя заводски 0/5/10 нстройя на 70 гр от 22 гр до 60 гр на 3 степен , от 61 гр до 65 гр на 2 степен , от 66 гр до 70 гр на 1 степен , она 71 гр влезе в суспенд -така работи в
geniya - специалист
filmatoplo написа:
добре че ми удиса едно момче да запалим горелката , само за тест без да пущам помпата , за да вдигне бързо температура , пиша от лаптопа му долу пре горелката сега градусите ги правя заводски 0/5/10 нстройя на 70 гр от 22 гр до 60 гр на 3 степен , от 61 гр до 65 гр на 2 степен , от 66 гр до 70 гр на 1 степен , она 71 гр влезе в суспенд -така работи в
Точно така де, мисля че вече е ясно :) за 10,5,0 оС нали ?И по описанието и по работа има 100% съвпадение. :supz:
Можеше да симулираш гасене от стаен ТТ да видим ще излезе ли онова "temperature" :-D
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: