Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Miro4774 написа:
Можеш ли да го сметнеш на КпД 70% къщата се отоплява около 220 кв.м
Ето на 70%.

Прикачен файл

miro1.jpg
miro1.jpg (77.25 KиБ) Видяна 1842 пъти
Miro4774 - специалист
Мисля, че ще работи постоянно на п3. но ще пробвам. Не зависи ли колко литра вода има в системата или колко радиатора има. Ако работи само на п3 къде да търся проблема.
gnt69 - майстор
Ами тая схема и таблица определя колко киловата произвежда горелката. Колко хващаш в котела е божа работа. Когато влезе в работен режим демек да се връща топла вода към котела няма кой знае какво значение количеството вода. Проблема за мене е в котела. :partyman:
Miro4774 - специалист
Ми преградил съм го има и турболатори в димоотвода не знам дали си запознат с Де Дитриха. И аз така мисля, проблема е в котела. Има и майстори където казват, че има хора който са доволни от него не знам вече.
bai_bradyra - специалист
Като видиш как се държи с данните по таблицата може леко да закръглиш нагоре load-a. Пиши как е.И не очаквай ефекта след час- сградата иска да се темперира :wink:
Последна промяна от bai_bradyra на чет ное 17, 2016 9:24 pm, променено общо 1 път.
judas - специалист
Miro4774 написа:
Ми преградил съм го има и турболатори в димоотвода не знам дали си запознат с Де Дитриха. И аз така мисля, проблема е в котела. Има и майстори където казват, че има хора който са доволни от него не знам вече.
Абе хора, как ще е проблемът в котела?! Дали е в помпата, дали има въздух в системата, дали нещо друго?!
Между другото моят шнек също е поизправен (около 60*) и пуска около 28кг за час. Да не би шнекът на Миро да е на 30*?
bai_bradyra - специалист
Miro4774 написа:
Мисля, че ще работи постоянно на п3. но ще пробвам. Не зависи ли колко литра вода има в системата или колко радиатора има. Ако работи само на п3 къде да търся проблема.
Проблема може да се търси в много неща: имаш ли изолация, хубава дограма т.е малко топлозагуби, силна тяга на комина, правилно ли са ти изчислени радиаторите (ако са малко спрямо площта, няма да се пипат, а ще стоиш на студено)
Miro4774 - специалист
bai_bradyra написа:
Като видиш как се държи с данните по таблицата може леко да закръглиш нагоре load-a. Пиши как е.
F load ми е на 60 сега чакам за сега вдигна 60 градуса и работи на п3 помпите са ми две всичките радиатори са аломиниеви с автоматични обезвъздушватели и също така в всичките когато ги натискам ръчно с игличка излиза вода.
Последна промяна от Miro4774 на чет ное 17, 2016 9:29 pm, променено общо 1 път.
Miro4774 - специалист
bai_bradyra написа:
Miro4774 написа:
Проблема може да се търси в много неща: имаш ли изолация, хубава дограма т.е малко топлозагуби, силна тяга на комина, правилно ли са ти изчислени радиаторите (ако са малко спрямо площта, няма да се пипат, а ще стоиш на студено)
ясно за изолацията аз търся вариянт в който горелката ще работи на минимална мощност и да бъде тем. в системата 65-68 градуса.
gnt69 - майстор
judas написа:
Miro4774 написа:
Абе хора, как ще е проблемът в котела?! Дали е в помпата, дали има въздух в системата, дали нещо друго?!
Между другото моят шнек също е поизправен (около 60*) и пуска около 28кг за час. Да не би шнекът на Миро да е на 30*?
Сега ходих да претегля и моя три пъти го теглих по 6 минути разлика от 130 грама. Приех средно 43.500 кг за час.
Първата и втора степен ми отговориха на системата с кантара и паницата за 6 минути но третата съм я понижил. Извинявам се на колегата с таблицата жив да е, работи добре. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: