Evgeniy написа:Имай предвид, че вдигането на въздуха над заводските настройки вдига значително топлото, което бяга през комина...Аз затова съм го намалил на всички степени, НО... това май зависи от обема, който се отоплява!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Miro4774
- специалист
На мен стабилно ми гори. Нямам въгленчета който да падат неизгорели. За да може да модулира горелката просто трябва да имам по високи секунди. Пример са тези който съм подал като информация. При дадените от таблицата не иска да модулира пробвах вчера и преди съм пробвал просто си седи на п3 до 60 62 градуса след това може за минута да мине на п2 и пак на 3. Желания ефект постигам с сегашните ми настройки. Минава на п3-п2-п1 съспент за кратко време загрява водата в системата и съответно загрява стаите за да изключи стайният. Иначе цяла нощ ще гори и ще работи и съответно няма отдаде тази топлина за която е нужна да изключи стайният термостат. Може би е от самият Котел или горелката е слабичка за този котел и трябва да работи на по висока мощност. И пак казвам, че според зависи какво количество вода и колко радиатора има в къщата защото ако пусна само за единият етаж няма да има проблем да си работи на п1 дори от първата таблица.
шоп
- майстор
Miro4774, от почти две години ти пиша да си премериш температурата на димните газове. Не намери време да дадеш 5-10 лв за един термометър, но отдели десетки часове за постове тук.
Проблема не ти е в котела ( 42 киловатов Дедитрих е перфектен котел ), много потребители тук са с по-не ефективни 20 -30 киловатови Виадруси и си свиркат и пеят. Дали загряваш 1 или 100000 литра вода има значение само в началният момент. После играе роля единствено топлозагубата на жилището.
Познавам само двама човека извън форума, които се топлят със скъпото гориво наречено пелети, а нямат топлоизолация. Единият израсходва 12 тона първокачествени пелети за сезон, а другият купи 6 тона и думите са му: ако изкарам с тези 6 тона до коледа ще е супер. Във форума май единствените двама потребители отопляващи се с пелети и без солидна ТИ сте Вие и andy_forresite . Логично е, че при големи топлозагуби ,ако не харчите по 3-4-5 килограма пелети на час ще мръзнете, а разхода няма да Ви харесва.
Успехи с намаляването на топлозагубите.
Проблема не ти е в котела ( 42 киловатов Дедитрих е перфектен котел ), много потребители тук са с по-не ефективни 20 -30 киловатови Виадруси и си свиркат и пеят. Дали загряваш 1 или 100000 литра вода има значение само в началният момент. После играе роля единствено топлозагубата на жилището.
Познавам само двама човека извън форума, които се топлят със скъпото гориво наречено пелети, а нямат топлоизолация. Единият израсходва 12 тона първокачествени пелети за сезон, а другият купи 6 тона и думите са му: ако изкарам с тези 6 тона до коледа ще е супер. Във форума май единствените двама потребители отопляващи се с пелети и без солидна ТИ сте Вие и andy_forresite . Логично е, че при големи топлозагуби ,ако не харчите по 3-4-5 килограма пелети на час ще мръзнете, а разхода няма да Ви харесва.
DimitarD
- специалист
шоп написа: Във форума май единствените двама потребители отопляващи се с пелети и без солидна ТИ сте Вие и andy_forresite . Логично е, че при големи топлозагуби ,ако не харчите по 3-4-5 килограма пелети на час ще мръзнете, а разхода няма да Ви харесва.Шоп, и аз нямам изолация, и не ми трябва. Защото топлозагубите от прозорците е много повече от стените /в моя случай 35кв.м/
Миналият сезон изгорих 6тона пелети. За този съм подготвил 7. Не плаши хората излишно
magvt
- специалист
Абе постоянно имам проблеми с този пламък, пали, тръгва на 3 степен, пламъка е около 150-170, на втора пада към 100 и понякога минава до 0, чистя нагара всяка седмица и бърша праха на датчика, че от слънчогледовите има прах, ама не може от един прашец и малко нагар да играе така този пламък.
Дупката на този датчик къде излиза отпред та да се осветява от пламъка, продухвам с една сламка пре ди да го чиста, некви други чалъми ли има, не ви се вярва да е нормално да е толкова малък и така постоянно пали и гасне и нито топли, а разхода и се вдига от постоянното зареждане
гледам на чертежа от инструкциите че идва някъде по средата на малкия шнек, освен ако е препълнено там друго не ми ражда главата
дали да не намаля дозите
П3 6,5 /45
П2 5/45
П1 3/45
идеи
Дупката на този датчик къде излиза отпред та да се осветява от пламъка, продухвам с една сламка пре ди да го чиста, некви други чалъми ли има, не ви се вярва да е нормално да е толкова малък и така постоянно пали и гасне и нито топли, а разхода и се вдига от постоянното зареждане
гледам на чертежа от инструкциите че идва някъде по средата на малкия шнек, освен ако е препълнено там друго не ми ражда главата
дали да не намаля дозите
П3 6,5 /45
П2 5/45
П1 3/45
идеи
DimitarD
- специалист
magvt написа:Абе постоянно имам проблеми с този пламък, пали, тръгва на 3 степен, пламъка е около 150-170, на втора пада към 100 и понякога минава до 0, чистя нагара всяка седмица и бърша праха на датчика, че от слънчогледовите има прах, ама не може от един прашец и малко нагар да играе така този пламък.според мен имаш проблем с едно от трите:
дали да не намаля дозите
П3 6,5 /45
П2 5/45
П1 3/45
идеи
1. въздух
2. нагар в главата
3. лоши пелети
magvt
- специалист
1.въздух - в смисъл няма кислород в помещението или % на вентилатора
2. нагар в главата - чистя го веднъж седмично, има в ляво и дясно по около 2-3мм не повече
3-лоши пелети - слънчогледови, като ги гледам имат и доста пепелак в чувалите
понеже съм за първа година и все още не съм си взел прахосмукачка, а го чистя дето се вика на ръка и с една метличка, та ако взема да го чистя всяка сутрин с прахосмукачката дали би имало ефект тогава от към осветеността на датчика
2. нагар в главата - чистя го веднъж седмично, има в ляво и дясно по около 2-3мм не повече
3-лоши пелети - слънчогледови, като ги гледам имат и доста пепелак в чувалите
понеже съм за първа година и все още не съм си взел прахосмукачка, а го чистя дето се вика на ръка и с една метличка, та ако взема да го чистя всяка сутрин с прахосмукачката дали би имало ефект тогава от към осветеността на датчика
Последна промяна от magvt на пет ное 18, 2016 4:10 pm, променено общо 1 път.
Miro4774
- специалист
шоп написа:Miro4774, от почти две години ти пиша да си премериш температурата на димните газове. Не намери време да дадеш 5-10 лв за един термометър, но отдели десетки часове за постове тук.. Не мисля, че когато грея 50 литра вода лии 200 литра ми трябва един и същи огън. Друг е въпроса ако утопляваш супер изолирано жилище което може да топлиш без проблем с 55 градуса. Имам един комшия в тях парното е на 60 градуса в тях не може да се диша. В нас парното ако не бъде над 60 градуса няма да стопли нищо. Иначе ще поръчам търмометър и ще ви пиша.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература