• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
payov написа:
Здравейте ,тъй като започнах да се интерасувам за отопление на пелети , чета почти всичко в тая свера. Стигнах до тази тема и искам да споделя че съм с 2 водни топлообменника /1м вертикален и 1м хоризонтален /след котела , от 94г насам и съм доволен. Използвам максимално топлия пушек. Черноморски поздрави от мен.
Ако това си го направил на котел на твърдо гориво и не си почернял целият си за нобелова награда.
payov - специалист
Съжалявам, че не мога сега да кача снимки, защото аз лично не мога, но синът ми като се появи ще я свърши тази работа /обещавам/. Всичко е много просто, водата от котела влиза в долния край на вертикалния топлообменник с коляно, а от горния край пак с коляно в началото на хоризонталния топлообменник. От хоризонталния ми тръгват щранговете към радиаторите. Няма конденз, просто и ефикасно. Черноморски поздрави от мен.
payov - специалист
Майсторе, не съм почернял, даже съм и побелял от годинките. Не ми трябва нобелова награда, а нетрудоемко отопление и максимално използване на топлината.
Наздраве от мен!
payov написа:
Майсторе, не съм почернял, даже съм и побелял от годинките. Не ми трябва нобелова награда, а нетрудоемко отопление и максимално използване на топлината.
Наздраве от мен!
С горният пост не ти се подигравам просто съм пробвал и съм видял колко проблемно може да е затова :partyman:
payov - специалист
Вярвам ти майсторе, но аз 22 зими изкарвам по този начин и с тази техника, така че през тези години много хора са спорили,много хора не са ми вярвали,но аз немога да убедя всеки .За по сигорно е като се види,като се пипни и така на татък,чистенето на тръбите го правя ведъж в края на зимния сезон,а котела по 2 пъти. Приятна вечер от мен.
Evgeniy - майстор
Това е така, защото там влиза гореща вода и това просто е продължение (удължаване) на котела. Ако влизаше студена, тогава щеше да има конденз и нагар...
payov - специалист
Извинявам се за неточността, котела го чистя по 2 пъти на ден .Ха наздрави сега.
payov - специалист
Точно така Евгени.
payov написа:
Вярвам ти майсторе, но аз 22 зими изкарвам по този начин и с тази техника, така че през тези години много хора са спорили,много хора не са ми вярвали,но аз немога да убедя всеки .За по сигорно е като се види,като се пипни и така на татък,чистенето на тръбите го правя ведъж в края на зимния сезон,а котела по 2 пъти. Приятна вечер от мен.
Хаиде чакаме снимки а за сега :drinkers:
andy_forresite - майстор
Утре отивам в един цех да попитам дали ще може да ми изработят каквото съм замислил. Моят котел няма димогарни тръби, а на мен много ми се иска да го снабдя с такива. Ще е както каза Евгений - продължение на котела.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: