• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Как термоглавата ще замести стаен термостат , то е същото но само за 1 стая с 1 радиатор , централно как би станало .
plastkomfort - специалист
Някой правил ли е корекция на пластината горе където падат пелетите?
Имам чувството че моята не ги хвърля напреде а полувината остават назаде и не горят :? :?
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
:? Да можеше да я пробваш със стаен термостат да видим разликата .В смисъл такъв че ние палим огъня за да топли стаите до еди каква си температура , след като това стане огън не ни трябва за определено време , или ако имаш стаен термостат и си нагласил денем 22 гр , вечер 18-20 гр -горелката сама ще си определи един свой режим на работа и стоп , е този режим дали ще бъде по икономичен при теб ме интересува .
Човека има термоглави на радиаторите. За какъв му е тоя стаен термостат. Да даде излишни сто и двайсет лева.

Като затворят термоглавите какво ще стане? - същото като при стаен термостат с тая разлика че стаите ще са стоплени по равномерно.
tokbatak - специалист
plastkomfort написа:
Имам чувството че моята не ги хвърля напреде а полувината остават назаде и не горят :? :?
За каква пластина става дума? Къде е това горе?
filmatoplo - майстор
Токи , разбрахме се с човека , остава си с термоглавите , въпреки че немците са прости да имат и двете :wink: има си начин за нагласа , но това да го оставим :) .Тази пластина се намира непосредствено под металната тръба през която падат пелетите в горелката -заради нея се чува това дрънчене :wink: , та мисли си човека че ако я кривне насам-натам ще се промени нещо , въпрос проба :wink: .
tokbatak - специалист
filmatoplo написа:
Токи , разбрахме се с човека , остава си с термоглавите , въпреки че немците са прости да имат и двете :wink: има си начин за нагласа , но това да го оставим :) .Тази пластина се намира непосредствено под металната тръба през която падат пелетите в горелката -заради нея се чува това дрънчене :wink: , та мисли си човека че ако я кривне насам-натам ще се промени нещо , въпрос проба :wink: .
При мен няма такава пластина! :? Да не са пропуснали да сложат? :) Но като гледам на старите горелко входящата тръба на горелката е под наклон а при мен е отвесно - може заради това да е така!?

Да може и двете/термоглави и стаен термостат/ да ги има. Печелиш това гориво което ще изгори да изпълниш хистерезиса. Не съм смятал - може да се окаже че икономията не е малка и бързо да се изплати инвестицията. Всичко е въпрос на сметки :)
filmatoplo - майстор
Да не става недоразумение , аз съм монтирал горелки Ватерланд ИВГ само от по стария модел -който е с кривата метална тръба.
tokbatak - специалист
Явно при тях има някаква пластина!
filmatoplo - майстор
plastkomfort написа:
Преминавал съм и през този проблем :? ама кое беше виновно , не съм пипал ламаринката , оправи се от настройките , на мен тогава ми бяха и много дълги пелетите , но намалях малко дозите и увеличавах малко паузата , така избягвах това задръстване назад , имах случай горелката спря заради това че постепенно огъня се премести по назад и загря сензора .Когато смених пелетите с по леки и къси -те подскачаха напред и до сега си работи , ама висях с отворена врата да наблюдавам къде падат пелетите , и гледах през едно отворче какво се случва при горене .Лошите ми пелети просто не се палеха бързо когато паднеха в паничката по време на горене , горят само отпред , а назад не се палят добре , но през това време идва новата доза и пада отзад там където не гори , побутва предната доза напред и тя се пали , и така работи с побутване -докато се задръсти или остане без пламък и горелката спре .
feikot - специалист
Да споделя само,че контролера ми беше блокирал в 5:03 часа....а това го открих в 15 часа,нямаше отношение към работата на горелката,беше си в модулация и си работеше коректно,само показанията към дисплея бяха спрели,след рестарт всичко беше ок.

Решението знаете ли какво е,последните 2 дни говорих с китайски производител на пелетни преси,даде ми оферта от 980 $ за преса с дизелов двигател (8кс) с производителност 130на кг на час а имам стърготина от порядъка на 12 лв. на тон неограничена :) това е.Мисля да хвърля едни 2000 лв. в тая инвестиция,поне знам,че на 10тия тон се е избила.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: