• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adesio - специалист
mboevv написа:
Здравейте! Предстои ми основно почистване на burnit 23kw защото през 2-3 дена ми изписва грешка 7 издухвам шлауфката работи два дена и пак грешка,та въпроса ми е следния можели някой да ми помогне как да я разглобя за да я почистя понеже ще ми е за първи път и си нямам никаква найдея от къде да започна.... Ако има и някой който разполага и със снимки на драго сърце ще ги прегледам. Благодаря предварително.
Двата капака отстрани и ще видиш две капачета , и отгоре големия капак отваряш и комина
vankatava - помощник
Здравейте,аз днес реших да си почистя камината(Burnit 15kw)Разглобих само горния капак,не знаех за страничните.
Като разглобих горния капак,все казвате че димогарните тръби са три,а моите бяха шест не знам това по добре ли е или по зле.

Прикачен файл

IMG_20150301_101420.jpg

Прикачен файл

IMG_20150301_101431.jpg

Прикачен файл

IMG_20150301_101446.jpg
mboevv - напреднал
adesio написа:
mboevv написа:
Здравейте! Предстои ми основно почистване на burnit 23kw защото през 2-3 дена ми изписва грешка 7 издухвам шлауфката работи два дена и пак грешка,та въпроса ми е следния можели някой да ми помогне как да я разглобя за да я почистя понеже ще ми е за първи път и си нямам никаква найдея от къде да започна.... Ако има и някой който разполага и със снимки на драго сърце ще ги прегледам. Благодаря предварително.
Двата капака отстрани и ще видиш две капачета , и отгоре големия капак отваряш и комина
благодаря :)
chungata - специалист
vankatava написа:
Здравейте,аз днес реших да си почистя камината(Burnit 15kw)Разглобих само горния капак,не знаех за страничните.
Като разглобих горния капак,все казвате че димогарните тръби са три,а моите бяха шест не знам това по добре ли е или по зле.
Кой и къде е казал, че димогарните тръби са 3. Аз лично като писах за турболаторите по-назад в темата посочих, че съм сложил 4 турболатора и две от тръбите са ми свободни. Иначе е добре, че твоите са 6 :drinkers: :finga:
А между другото какви пелети гориш, че имаш зелена пепел над тръбите, или е просто от снимката?

П.С. Тези неща дето питате последните две страници сме ги описали подробно по-назад в темата.
vankatava - помощник
Здравейте,зеленото маи ще е от снимката.Пелетите за 70% иглолистна дървесина и 30%широколистна без кора,поне така ми казаха.А турболаторите хубаво ли е да се сложат във всичките димогарни тръби или не?И каква им е точно функцията?Ще завихрят пушека???
chungata - специалист
vankatava написа:
Здравейте,зеленото маи ще е от снимката.Пелетите за 70% иглолистна дървесина и 30%широколистна без кора,поне така ми казаха.А турболаторите хубаво ли е да се сложат във всичките димогарни тръби или не?И каква им е точно функцията?Ще завихрят пушека???
Всъщност това е идеята на турболаторите да завихрят пушека, да се блъска максимално по топлообменната повърхност и така да се повиши КПД-то. Дали е добре да са във всички тръби ще разбера другата зима, като сложа още два.
adesio - специалист
chungata написа:
vankatava написа:
Всъщност това е идеята на турболаторите да завихрят пушека, да се блъска максимално по топлообменната повърхност и така да се повиши КПД-то. Дали е добре да са във всички тръби ще разбера другата зима, като сложа още два.
Аз сложих 8 бр супер е много ниски температури на изходящи те газове моята е 23 кв
adesio - специалист
mimitoni написа:
А чистенето :-D
Няма ядове никакъв проблем няма :supz:
jabata - специалист
То е ясно че когато има турболатори се отлага повече пепел по стените на тръбите, това е нормално да е така. Но реално погледнато проблем с чистенето няма, поради простата причина че като свали човек капака, вади турболаторите, и изчиства тръбите с една четка, желателно да е пластмасова а не телена. Просто трябва да си приспособиш някаква четка за тази цел, слагаш и дръжка и си готов.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: