Най - вълнуващия въпрос зимно време.
starsel - специалист
Димните не минават 95гр.инсталатора ми беше казал на 700кг да чистя горе и доло,досега не са се палили кюнците никога
Mcl - специалист
Ами аз ги чистех най много на 10 дни, това ти е не повече от 5 минути работа.
starsel - специалист
нед дек 19, 2021 9:53 pmMcl написа:
Благодаря ще послушам съвета ти не ме мързи да чистя,по скоро ако чистя често няма ли да паднат много димните което пак не е ок
Mcl - специалист
нед дек 19, 2021 9:57 pmstarsel написа:
нед дек 19, 2021 9:53 pmMcl написа:
Благодаря ще послушам съвета ти не ме мързи да чистя,по скоро ако чистя често няма ли да паднат много димните което пак не е ок
Ами за това ти казах да си ги следиш, над 120° е хубаво да чистиш.
Антон С. - специалист
нед дек 19, 2021 9:45 pmstarsel написа:
Димните не минават 95гр.инсталатора ми беше казал на 700кг да чистя горе и доло,досега не са се палили кюнците никога
Това е страшно голямо количество като цикъл за чистене. Не повече от 250 кила. Не вярвам след толкова да имаш 95 градуса димни.
Антон С. - специалист
Колеги, не е по темата, но имам нужда от съвет. Повече от седмица, водата спира и всеки път системата губи налягане със страшна скорост. Половин атмосфера дневно за нищо я няма... Системата е затворена, като се пълни посредством два крана (за осигуровка) и въпреки всичко, водата чезне. Тръбите ми са външни и съм обследвал навсякъде за капка. Няма. Възможно ли е, липсата на възвратна да причинява ядовете?
Послепис: Мен не бърка и на студено, но тоз малкия ми се сърди като изстине :(
Прикачен файл:
IMG-bb0474b6c95ff04856e846c394836ac3-V.jpg
Прикачен файл:
IMG-e971876a2c134fec17c0697936af65b6-V.jpg
Mcl - специалист
Имаш някъде теч Тонка ,търси хубаво. Доста вода губиш, мисля че след като изстине инсталацията прокапва следи тогава. Не докато е топла. И честито за малкия малчуган да е жив и здрав и много палав. Да ви радва много.
Антон С. - специалист
пон дек 20, 2021 7:02 pmMcl написа:
Имаш някъде теч Тонка ,търси хубаво. Доста вода губиш, мисля че след като изстине инсталацията прокапва следи тогава. Не докато е топла. И честито за малкия малчуган да е жив и здрав и много палав. Да ви радва много.
Като е студена я оглеждам, но пак ще търся. Не мисля, че е теч. Прави го откакто спират водата и налягането във водопровода пада на нула. Благодаря приятелю! Дай Боже всекиму!
Антон С. - специалист
нед дек 19, 2021 8:40 pmstarsel написа:
нед дек 19, 2021 8:36 pmslaviyakov написа:
нед дек 19, 2021 8:32 pmstarsel написа:
да обясня камината замириса като на горена захар,аз я погледнах показваше 169 гр на димните газове но докато си намеря тел да я снимам и падна на тея от снимката,никога не ми е давала аларма досега 4год я ползвам.
Запалил си кюнците! По често трябва да ги чистиш
преди началото на сезона съм почистил ревизията на вентилатора и кюнците досега съм изгорил около 400кг пелети не вярвам да са се запушили.
Само предполагам, но вероятно държиш камината с ниско т на водата, респективно и на димните.
Прикачен файл:
IMG-5ebf2526dac73a3fe09ba5764be1de22-V.jpg
raduloff - напреднал
Мисля,че не е излишно да се провери разширителния съд! Поста е за Антон С..

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: