И това ме подсети,
аз съм виждал монтиран газов котел на отворена система въпреки че в котела си има плосък разширителен съд , в София беше -гледам гледам щом работи 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
5332 мнения в "Котел на пелети?"
filmatoplo
- майстор
Колко струва 
deyanyovkov
- специалист
Ха здравейте отново на майсторите, разбирачите, калфите и балъците:)... да не се обиди някой де.
Нов сезон - нов късмет както казват, та и аз да питам КОК: дай контакт за костилки, да си докарам 5-6 тона, че пелетаджиите полудяха - искат по 320 лв. за най-скапаните, а читавите са около 400 на тон.
Нов сезон - нов късмет както казват, та и аз да питам КОК: дай контакт за костилки, да си докарам 5-6 тона, че пелетаджиите полудяха - искат по 320 лв. за най-скапаните, а читавите са около 400 на тон.
turistak
- специалист
Ето малко техническа информация за каминката.
http://www.vapormatra.com/es/HIDROCOPPER.pdf
http://www.vapormatra.com/es/principal_eng.html
Между другото по-горе имаше въпрос за еднин подобен котел DZ, останал без мнение
И аз съм на път да се сдобия с такъв - идеята е добра all-in-one.
http://www.vapormatra.com/es/HIDROCOPPER.pdf
http://www.vapormatra.com/es/principal_eng.html
Между другото по-горе имаше въпрос за еднин подобен котел DZ, останал без мнение
И аз съм на път да се сдобия с такъв - идеята е добра all-in-one.
glorious
- специалист
Ето и снимките със закъснение
колко гори, още трудно мога да кажа, палим я вечер към 6-7, гасим я като си лягаме 11-12./ това от миналия вторник до вчера/.събота цял ден горя, неделя почти цял ден.Изгорих 3 или 4 чувалчета по 15кг, пелети от Баумакс.Вкъши е топло, отоплявам както бях казал малко над 100кв м ,северен апартамент, ново строителство.почти същата е като на линковете само,че моята е 24kw, тежи малко над 200кг.Засега съм доволен, но чакаме големите студове.Системата е затворена, печката студена е 1.2 бара, като стопли става 1.3, максимум 1.5 бара.
Прикачен файл
IMG_8057.jpg (159.16 KиБ) Видяна 5172 пъти
Прикачен файл
IMG_8055.jpg (268.76 KиБ) Видяна 5172 пъти
Прикачен файл
IMG_8050.jpg (84.07 KиБ) Видяна 5172 пъти
Прикачен файл
IMG_8049.jpg (152.22 KиБ) Видяна 5172 пъти
Прикачен файл
IMG_8046.jpg (110.08 KиБ) Видяна 5172 пъти
filmatoplo
- майстор
Файска е
, димоотвода фи-80- ли е , това 19 градуса температурата в помещението ли е , ами другите цифри 17 35
Със здраве да я ползваш -разхода ще зависи от топлозагубите респективно от външните температури и от качеството на горивото и от това колко ви са тънки кожите -жените са по зиморничеви.
Ако подържате в стаите 22-24 градуса е нормално , над 25 вече се пъшка от задух и от мъкнене на чувалчета.
glorious
- специалист
Благодаря, и мен ме радва, друго си е то огъня да те топли 
Отвора на димоотвода е ф80, използвахме стоманена неръждавейка,боцнахме я в комина и я поизмазах.
Откъм печката намазахме със силикон до 300 градуса и навихме алуминиево фолио.На снимката на екранчето показва температурата на помещението/ 19 градуса това е на другия ден като се върнем от работа, като се има предвид,че вечер правим 25, а сутрин проветрявам целия апартамент за около 15мин./
В момента обаче и температурите навън са високи.Другото на монитора е час и ден.Като я запалим показва и степента на пускане на пелети- 1,3,5,7,9.В началото сама си вкрава пелети, докато загрее 40 градуса на водата в цялата система.Отначало стопля в нея си до 40 градуса и помпата завърта водата за момент, спада темературата на водата на 38,стопля до 40, завърта и така докато не вдигне над 40 градуса в цялата система,после предполагам помпата върти нон-стоп.
Имам вързан и 120л бойлер със серпентина, обаче май се замислям за някакъв термостат, понеже сега като е топло, пускаме печката на 3, и водата не вдига повече от 45 градуса, а в апартамента е прилично 24-25 градуса.Чудя се кое е по-евтино да топля на ток, или на пелети?Че пелетите не са баш евтини- 430лв за тон.
Отвора на димоотвода е ф80, използвахме стоманена неръждавейка,боцнахме я в комина и я поизмазах.
Откъм печката намазахме със силикон до 300 градуса и навихме алуминиево фолио.На снимката на екранчето показва температурата на помещението/ 19 градуса това е на другия ден като се върнем от работа, като се има предвид,че вечер правим 25, а сутрин проветрявам целия апартамент за около 15мин./
В момента обаче и температурите навън са високи.Другото на монитора е час и ден.Като я запалим показва и степента на пускане на пелети- 1,3,5,7,9.В началото сама си вкрава пелети, докато загрее 40 градуса на водата в цялата система.Отначало стопля в нея си до 40 градуса и помпата завърта водата за момент, спада темературата на водата на 38,стопля до 40, завърта и така докато не вдигне над 40 градуса в цялата система,после предполагам помпата върти нон-стоп.
Имам вързан и 120л бойлер със серпентина, обаче май се замислям за някакъв термостат, понеже сега като е топло, пускаме печката на 3, и водата не вдига повече от 45 градуса, а в апартамента е прилично 24-25 градуса.Чудя се кое е по-евтино да топля на ток, или на пелети?Че пелетите не са баш евтини- 430лв за тон.
filmatoplo
- майстор
В упътването какъв температурен режим и дават
тоест както на котлите с разните горива им дават 80-90 градуса.
glorious
- специалист
По принцип можеш да я нагласяш да слага пелети според температурата на водата,която искаш да достигнеш или според стайната температура.Заводски в менюто е ограничена до температура на водата 65 градуса, в момента я достигна, и изписуква, изписва минимум, и влиза в някакъв режим само на поддържане на огъня.В книжката пише,че режима на работа може да се ограничава до 75 градуса.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература