• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
И това ме подсети, :) аз съм виждал монтиран газов котел на отворена система въпреки че в котела си има плосък разширителен съд , в София беше -гледам гледам щом работи :?
kok - специалист
ще ми бъде интересно glorius да сподели за тази печка как се държи, разход и т.н. просто за сравнение
deyanyovkov - специалист
Ха здравейте отново на майсторите, разбирачите, калфите и балъците:)... да не се обиди някой де.

Нов сезон - нов късмет както казват, та и аз да питам КОК: дай контакт за костилки, да си докарам 5-6 тона, че пелетаджиите полудяха - искат по 320 лв. за най-скапаните, а читавите са около 400 на тон.
turistak - специалист
Ето малко техническа информация за каминката.

http://www.vapormatra.com/es/HIDROCOPPER.pdf
http://www.vapormatra.com/es/principal_eng.html

Между другото по-горе имаше въпрос за еднин подобен котел DZ, останал без мнение :-)
И аз съм на път да се сдобия с такъв - идеята е добра all-in-one.
glorious - специалист
Ето и снимките със закъснение :) колко гори, още трудно мога да кажа, палим я вечер към 6-7, гасим я като си лягаме 11-12./ това от миналия вторник до вчера/.събота цял ден горя, неделя почти цял ден.Изгорих 3 или 4 чувалчета по 15кг, пелети от Баумакс.Вкъши е топло, отоплявам както бях казал малко над 100кв м ,северен апартамент, ново строителство.почти същата е като на линковете само,че моята е 24kw, тежи малко над 200кг.Засега съм доволен, но чакаме големите студове.Системата е затворена, печката студена е 1.2 бара, като стопли става 1.3, максимум 1.5 бара.

Прикачен файл

IMG_8057.jpg
IMG_8057.jpg (159.16 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

IMG_8055.jpg
IMG_8055.jpg (268.76 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

IMG_8050.jpg
IMG_8050.jpg (84.07 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

IMG_8049.jpg
IMG_8049.jpg (152.22 KиБ) Видяна 5123 пъти

Прикачен файл

IMG_8046.jpg
IMG_8046.jpg (110.08 KиБ) Видяна 5123 пъти
filmatoplo - майстор
Файска е :) , димоотвода фи-80- ли е , това 19 градуса температурата в помещението ли е , ами другите цифри 17 35 :? Със здраве да я ползваш -разхода ще зависи от топлозагубите респективно от външните температури и от качеството на горивото и от това колко ви са тънки кожите -жените са по зиморничеви. :lol: Ако подържате в стаите 22-24 градуса е нормално , над 25 вече се пъшка от задух и от мъкнене на чувалчета.
glorious - специалист
Благодаря, и мен ме радва, друго си е то огъня да те топли :)
Отвора на димоотвода е ф80, използвахме стоманена неръждавейка,боцнахме я в комина и я поизмазах.
Откъм печката намазахме със силикон до 300 градуса и навихме алуминиево фолио.На снимката на екранчето показва температурата на помещението/ 19 градуса това е на другия ден като се върнем от работа, като се има предвид,че вечер правим 25, а сутрин проветрявам целия апартамент за около 15мин./
В момента обаче и температурите навън са високи.Другото на монитора е час и ден.Като я запалим показва и степента на пускане на пелети- 1,3,5,7,9.В началото сама си вкрава пелети, докато загрее 40 градуса на водата в цялата система.Отначало стопля в нея си до 40 градуса и помпата завърта водата за момент, спада темературата на водата на 38,стопля до 40, завърта и така докато не вдигне над 40 градуса в цялата система,после предполагам помпата върти нон-стоп.
Имам вързан и 120л бойлер със серпентина, обаче май се замислям за някакъв термостат, понеже сега като е топло, пускаме печката на 3, и водата не вдига повече от 45 градуса, а в апартамента е прилично 24-25 градуса.Чудя се кое е по-евтино да топля на ток, или на пелети?Че пелетите не са баш евтини- 430лв за тон.
filmatoplo - майстор
В упътването какъв температурен режим и дават :? тоест както на котлите с разните горива им дават 80-90 градуса.
glorious - специалист
По принцип можеш да я нагласяш да слага пелети според температурата на водата,която искаш да достигнеш или според стайната температура.Заводски в менюто е ограничена до температура на водата 65 градуса, в момента я достигна, и изписуква, изписва минимум, и влиза в някакъв режим само на поддържане на огъня.В книжката пише,че режима на работа може да се ограничава до 75 градуса.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: