• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Не мога да зацепя за какви точно ламаринки става на въпрос!Най-вероятно става въпрос за двете плочки с отворите, които се монтират на първия глидер.Някакви чертежи на тази идея? :?
milenskior - специалист
geniya написа:
Не мога да зацепя за какви точно ламаринки става на въпрос!Най-вероятно става въпрос за двете плочки с отворите, които се монтират на първия глидер.Някакви чертежи на тази идея? :?
Не не става на въпрос за тези които ги има оригинално на двата отвора.
Тези ламаринки са огънати зигзагообразно и се мушкат по дължина на котела в отворите в най-горната част на котела където минава дима и има 4 канала с много оребрения на чугуна.
Чертеж нямам, защото още не съм мерил нищо, понеже не ми остава време. Работата ще е по метода на проба грешка докато ги докарам, но ако стане ще направя скица и ще я пусна тук.
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:-D Абе гений -какви 200 сантиметра бе :wink: цитат -Общото сечение на оставащия отвор през който да минават газовете е 200см
ЕЕЕЕЕ, за 200см2 става, ти се сети ама ме ядеш ся :-D :-D :-D
Отвор 40,5см х 5см=202,5см2
Фукса приблизително 196см2
milenskior - специалист
Ето такива ламаринки искам да си направя http://www.idubina.cz/www/cz/shop/prisl ... -pro-4-cl/
Водят се май турболатори и явно ги има за допълнително вграждане в някои Виадруси.
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Скоро ще правя един отражател на чугунен котел Фероли , там още умувам около закрепването , понеже няма къде да легнат плочи , няма ръбове както при Виадруса :wink: , над плочата отгоре ще поставя няколко шини на зиг -заг -допълнително да забавят газовете и лакатушейки да постоплят още малко глидерите :wink: .

:wink: Не крадете идеи ей
geniya - специалист
Филме, слагал ли си такива зиг-заг ламаринки на Виадрус?Търсих да купя от Ибей оригинални ама няма , по снимката ще им сваля размерите.Колко е висока имаш ли идея?Вижда ми се 5см или 6см. :?
plastkomfort - специалист
И аз се замислих за тези ламаринки много отдавна ако някой ги пробва да пише.
geniya - специалист
Прикачен файл:
Turbolator1.jpg
Ако приемем че ширината е 5см, то това са размерите в см.
filmatoplo - майстор
:) Момчета какъв Ибей какви 5 лв -шина като материал може всеки да намери и огъне само за тест (то винаги има положителен ефект) след това може да се помисли да се направи от жароустойчив материал :wink: .
geniya - специалист
Добре зa шинaтa aмa идеятa беше aко някой е прaвил зaмервaния, изчисления и т.н. дa купя оригинaлни, които може дa зaвихрят гaзовете по-добре.Зa товa търсих в ибей.инaче зa шинaтa е нaй-лесно
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: