Най - вълнуващия въпрос зимно време.
DimitarD
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
stelibg
- специалист
Kondor1 написа:Помагат ли тия неща?Помагат при пренапрежение. От така наречените токови удари помага само online UPS. Offline и Line Interactive UPS- ите помагат в 90% от случаите. За конкретният случай най-оптималното решение е СИНУСОИДАЛЕН LIne interactive UPS.
По спомен консумацията на RB20 по време на запалване (когато е най-голяма) беше 160W( или 200W

Последна промяна от stelibg на чет ное 24, 2016 1:25 pm, променено общо 1 път.
togo
- специалист
Благодяря, но тези рзклонители със защита със сигурност не помагат.Имам сложен такъв от началото-няма полза.Същия е сложен в офиса на жена ми -след спиране на тока принтера не знае къде се намира! А юпс не ми трябва -не ми е проблем да няма ток и цял ден-минавам на дърва , водата се движи гравитачно , дори да не работи помпата.
stelibg
- специалист
togo написа: А юпс не ми трябва -не ми е проблем да няма ток и цял ден-минавам на дърва , водата се движи гравитачно , дори да не работи помпата.Винаги съм се чудил на хорската логика. Купува продукт за 2000 лева, в случая горелката (но се отнася и за телевизори, компютри ...) и после не осъзнава, че с още 160 лева може да предпази скъпата техника от изгаряне. Тук не става въпрос, че можеш да мигрираш на дърва или пък, че парното ти не се нуждае от помпа, а за това, че ако изгори контролера е по-скъпо "удоволствие" и хабене на нерви от цената на UPS-a. Аз съм се подсигурил с инсталирана мощност от 560W соларни панели, 30Ah акумулатори и 24V система. Защото ЧЕЗ имат навика да ме оставят при минус 13° без ток цяла нощ.
magvt
- специалист
Питах един път но никой не отговори, какво точно е автоматичното почистване и каква му е ролята
да речем глася го на 12 часа но обед 3 пъти седмично
четох че горелката се изгасва, но как точно се чисти това не разбрах
слънчогледовите освен че са евтини май друга далавера нямат, голям прахоляк, много отпадък, голям нагар, не го ли почистя на 3 дена и започва да пали и гасне през час, това е от датчика за пламъка, днес пробвах като го извадя и почистя му наврях една крачна помпа и го продухах 4-5 пъти канала на датчика, ще видя ефекта дали го има изобщо
да речем глася го на 12 часа но обед 3 пъти седмично
четох че горелката се изгасва, но как точно се чисти това не разбрах
слънчогледовите освен че са евтини май друга далавера нямат, голям прахоляк, много отпадък, голям нагар, не го ли почистя на 3 дена и започва да пали и гасне през час, това е от датчика за пламъка, днес пробвах като го извадя и почистя му наврях една крачна помпа и го продухах 4-5 пъти канала на датчика, ще видя ефекта дали го има изобщо
geniya
- специалист
stelibg написа:И да изгори контролера е макс. 250-270лв. с ДДС.Поддръжката и инвестицията която си направил с слънчевите панели, контролера за тях и акумулатор е много повече?В случая ставаш роб на едно управление на горелкаtogo написа: А юпс не ми трябва -не ми е проблем да няма ток и цял ден-минавам на дърва , водата се движи гравитачно , дори да не работи помпата.Винаги съм се чудил на хорската логика. Купува продукт за 2000 лева, в случая горелката (но се отнася и за телевизори, компютри ...) и после не осъзнава, че с още 160 лева може да предпази скъпата техника от изгаряне. Тук не става въпрос, че можеш да мигрираш на дърва или пък, че парното ти не се нуждае от помпа, а за това, че ако изгори контролера е по-скъпо "удоволствие" и хабене на нерви от цената на UPS-a. Аз съм се подсигурил с инсталирана мощност от 560W соларни панели, 30Ah акумулатори и 24V система. Защото ЧЕЗ имат навика да ме оставят при минус 13° без ток цяла нощ.

шоп
- майстор
stelibg написа:
Винаги съм се чудил на хорската логика. Купува продукт за 2000 лева, в случая горелката (но се отнася и за телевизори, компютри ...) и после не осъзнава, че с още 160 лева може да предпази скъпата техника от изгаряне. Тук не става въпрос, че можеш да мигрираш на дърва или пък, че парното ти не се нуждае от помпа, а за това, че ако изгори контролера е по-скъпо "удоволствие" и хабене на нерви от цената на UPS-a. Аз съм се подсигурил с инсталирана мощност от 560W соларни панели, 30Ah акумулатори и 24V система. Защото ЧЕЗ имат навика да ме оставят при минус 13° без ток цяла нощ.
100% съгласен, прав се, но относно цената...
Може ли да ми разбиете тези 160 лв. как ще стигнат за 560 вата соларни панели и 30 амперчаса акумулатор?
Не пиша за контролер, защото без него едва ли е удачно, а не сте го сложили в сумата. Не визирам и кабели, куплунги, конектори, стойки и т.н..

stelibg
- специалист
шоп написа:Че, кой е казал, че инсталацията е направена специално за горелкатаstelibg написа:
100% съгласен, прав се, но относно цената...
Може ли да ми разбиете тези 160 лв. как ще стигнат за 560 вата соларни панели и 30 амперчаса акумулатор?
Не пиша за контролер, защото без него едва ли е удачно, а не сте го сложили в сумата. Не визирам и кабели, куплунги, конектори, стойки и т.н..

Иначе просто предложих на човека да си купи Line Interactive UPS със синусоида.
Последна промяна от stelibg на чет ное 24, 2016 2:58 pm, променено общо 1 път.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература