Най - вълнуващия въпрос зимно време.
magvt - специалист
утре ще се чисти основно, тоя слънчоглед явно доста освен отпадък полепва бял прах и по плочите и абе навсякъде, изрових една кофа боклук набързо, удължих комина с едно станало парче от кюнците от хромникел около 1.20 метра, тяга има защото сега от удължението излизат чернилки, да изкарам вечерта на топло с дечорлигата пък утре ще го почвам

друг със слънчогледови да е имал подобни патила, досега чистех всяка неделя купичката на горелката ама явно ще трябва да се продухват и кюнци и прочие
georgiev.boyko - напреднал
Искам да Ви попитам с котела и горелката Грейко има едно бяло въженце около 30 сантиметра, но не знам за какво е. Не видях при разопаковане от горелката ли е или от котлети.

Блародаря
judas - специалист
georgiev.boyko написа:
Искам да Ви попитам с котела и горелката Грейко има едно бяло въженце около 30 сантиметра, но не знам за какво е. Не видях при разопаковане от горелката ли е или от котлети.

Блародаря
Котлети?! Сигурно е уплътнение за фланеца.
Имах предвид котела, но аутокорект-а на телефона явно хваща, че едни котлети няма да ми дойдат зле :-D
DimitarD - специалист
georgiev.boyko написа:
Имах предвид котела, но аутокорект-а на телефона явно хваща, че едни котлети няма да ми дойдат зле :-D
Котлети с кисело зеле?

manavgat, и моята пуши от време на време, изобщо не ми пречи. Не си троши нервите за глупости....
Тъй като от днес преминавам изцяло на дървесни пелети изчистих основно бункера, горелката, котела, тръбите. Продухах и вентилатора на горелката с компресора /много мръсотия/ и му капнах две капки смазка. Сега изобщо не се чува. Готов съм да посрещна студовете от следващата седмица.
alex_serviz - специалист
magvt написа:
Може ли заради ниско налягане или нещо от сорта да връща и при махане на гъвкавия шнек леко да припушва на обратно...досега не съм виждал да пуши от там като го махна...
1. След като се оказа, че комина ти е почистен:
2. Виж дали не е притворена клапата на котела ти към кюнеца/комина?
3. Или задръстен котел?
Не знам с какъв котел си. За да връща пушек през гъвкавата тръба и бункера с пелетите трябва да е някоя от горните три причини!
DimitarD - специалист
alex_serviz написа:
magvt написа:
Може ли заради ниско налягане или нещо от сорта да връща и при махане на гъвкавия шнек леко да припушва на обратно...досега не съм виждал да пуши от там като го махна...
1. След като се оказа, че комина ти е почистен:
2. Виж дали не е притворена клапата на котела ти към кюнеца/комина?
3. Или задръстен котел?
Не знам с какъв котел си. За да връща пушек през гъвкавата тръба и бункера с пелетите трябва да е някоя от горните три причини!
Колегата пише че само "при махане на гъвкавата връзка от горелката леко да припушва на обратно"
filmatoplo - майстор
Горелката почистена ли е отдолу ,ако там е задръстена въздуха който напира от вентилатора няма от къде да мине и ще връща през тръбата .
filmatoplo можеш ли да ми кажеш за какво е това въже?

30 сантиметра, плетено със алуминиево фолио в края.
alex_serviz - специалист
DimitarD написа:
...Колегата пише че само "при махане на гъвкавата връзка от горелката леко да припушва на обратно"
Явно съм чел "през ред"! :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: