Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivelinmmmm - специалист
Ами тя системата е стара ,беше на самотек ,една тръба 2цола се качва до тавана ,а от там на долу намаля от 1цол до ф20
шоп - майстор
ivelinmmmm написа:
Ами тя системата е стара ,беше на самотек ,една тръба 2цола се качва до тавана ,а от там на долу намаля от 1цол до ф20
Ми тогава може и да стане, опитай със старата помпа и само ако някой радиатор е по-студен и не можеш да балансираш системата тогава ще мислиш за по-мощна помпа.
http...
Последна промяна от Virtex на пет фев 16, 2018 8:32 am, променено общо 1 път.
Причина: изтрит линк с реклама
gnt69 - майстор
Vladif написа:
https...
Да питам че не разбрах. Контролера е много хубав ама котела гори ли евтини пелети или само хубави дървестни и скъпи.
ivelinmmmm - специалист
Помпата в момента е Grundfos UPS2 25-40/60 180 тя ще стане ли с трипътен вентил
ivelinmmmm написа:
Помпата в момента е Grundfos UPS2 25-40/60 180 тя ще стане ли с трипътен вентил
Да.
Здравейте,
купих къща в самоковско село, която все още не е завършена изцяло.
Една от чуденките ми обаче е как да я отоплявам.
Чета из форумите основно за Грейко , но все пак ми се иска да чуя и вашето мнение.
РЗП-то на къщата е 290кв./м. Лошото е , че по проект е записано изолация само 5см.
За начало ми е важно да отоплявам два от етажите /към 100кв всеки/ , а в последствие да усвоя и тавана за децата евентуално.
Прикачам и няколко снимки.
Иска ми се да успея да се смесят в бюджет към 5000лв. ако е възможно.
Мерси предварително

Прикачен файл

1.jpg
пон юни 04, 2018 7:43 pmvalka_pone написа:
Здравейте,
купих къща в самоковско село, която все още не е завършена изцяло.
Една от чуденките ми обаче е как да я отоплявам.
Чета из форумите основно за Грейко , но все пак ми се иска да чуя и вашето мнение.
РЗП-то на къщата е 290кв./м. Лошото е , че по проект е записано изолация само 5см.
За начало ми е важно да отоплявам два от етажите /към 100кв всеки/ , а в последствие да усвоя и тавана за децата евентуално.
Прикачам и няколко снимки.
Иска ми се да успея да се смесят в бюджет към 5000лв. ако е възможно.
Мерси предварително

Прикачен файл

5.jpg
kalin72 - майстор
Тоест, за до 5К лева търсиш отоплителен източник и отоплителни тела ли? Защото гледам, имаш тръби и колектори пуснати...евентуално подово отопление отпада, или аз недовиждам?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: