• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok - специалист
deyanyovkov написа:
Ха здравейте отново на майсторите, разбирачите, калфите и балъците:)... да не се обиди някой де.

Нов сезон - нов късмет както казват, та и аз да питам КОК: дай контакт за костилки, да си докарам 5-6 тона, че пелетаджиите полудяха - искат по 320 лв. за най-скапаните, а читавите са около 400 на тон.
Дидо тази година съм на други костилки от череши но са мокри (понеже ги обработват с някакви химикали)и ги суших усетих се късно и вземах само едно камионче и не знам до кога ще ми стигнат то и сега има но са мокри както писах а и вече ги продават по 15лв. за тон но трябва да се сушат
kok - специалист
glorious
колко радиатора имаш и какви са (алуминиеви или панелни) това с 45градуса на водата да направиш 24градуса аз не мога да го постигна може би имам по големи топлозагуби :?
kok - специалист
glorious
Чудя се кое е по-евтино да топля на ток, или на пелети?Че пелетите не са баш евтини- 430лв за тон.
Не е ли вече късно да се чудиш на какво да се отопляваш ти току що си взе пелетната печка и вече мислиш за отопление на ток че на пелети било скъпо :-D
glorious - специалист
Ами то е още топло за това.Иначе кухнята и хола ми са заедно, някъде около 40кв м, имам един голям конвектор за хола, и един малък за кухнята, но както казах отворен тип са стаите.Големия конвектор ако не греша май беше 7kw, малкия не помня- 3-4/около 80см/.Печката е в хола,но тя отдава много много малко.Спалнята ми е малка 11кв м, там имам един панелен радиатор,май турски, но пък цялата е облечена в ламперия от мдф или нещо такова.Друга стая пак е с панелен радиатор, може би е важно,че съм последен етаж и на всички тавани сложих гипсокартон и вата.В мокрото помещение имам една лира, в банята също.Май е това, друго дето да топли няма :) Ти какви пелети използваш, някой казват,че имало значение и те какви са...? С каква печка/котел си?
glorious - специалист
kok написа:
glorious
Чудя се кое е по-евтино да топля на ток, или на пелети?Че пелетите не са баш евтини- 430лв за тон.
Не е ли вече късно да се чудиш на какво да се отопляваш ти току що си взе пелетната печка и вече мислиш за отопление на ток че на пелети било скъпо :-D
Не, не си ме разбрал.Не искам да се топля на ток, питах за бойлера, как е по-добре, на пелети или на ток, понеже като работи печката на 3, водата е 45градуса /но пък вкъщи ми е достатъчно топло/,което не може да стопли бойлера.Та дали да засилвам печката на 5, за да мога да стопля бойлера,или да го оставя включен на ток?Нали това важи за сегашните температури,после като стане студ, печката сигурно ще работи на 65 градуса и вече няма да има дилема. :?
glorious - специалист
Така, открих голям недостатък в моята система.Печката започва да върти водата, когато направи температура 40 градуса.Когато я гася печката,помпата спира ,чак когато свали температурата на водата до 40 градуса.Тоест стоплил съм бойлера на около 60 градуса/понеже печката ми минава в икономичен режим,щом достигне 65 градуса/, гася печката и печката докато не охлади системата,тоест и бойлера не спира.В момента следя нещата като шантав и затварям кранчето на бойлера щом гася пецата :) Говорих с човека,който ми прави инсталацията, предлага ми някакъв вентил и още нещо- около 160лв, което му се наглася разлика в температурите на системата и на водата в бойлера и той отваря,затваря и би трябвало да не пуска по-студена вода в бойлера.Знам че има два варианта за моето решение, кой е по добрият и има ли значение производителя, понеже на радиаторите имам термо глави, ужасни са, като им дойде времето да затварят и става концертна зала- свирят та се не траят, не вярвам всички да са такива,затова реших този път първо да питам :)
deyanyovkov - специалист
Кажи какви са термоглавите, та да не се набутваме и ние:)
glorious написа:
Така, открих голям недостатък в моята система.Печката започва да върти водата, когато направи температура 40 градуса.Когато я гася печката,помпата спира ,чак когато свали температурата на водата до 40 градуса.Тоест стоплил съм бойлера на около 60 градуса/понеже печката ми минава в икономичен режим,щом достигне 65 градуса/, гася печката и печката докато не охлади системата,тоест и бойлера не спира.В момента следя нещата като шантав и затварям кранчето на бойлера щом гася пецата :) Говорих с човека,който ми прави инсталацията, предлага ми някакъв вентил и още нещо- около 160лв, което му се наглася разлика в температурите на системата и на водата в бойлера и той отваря,затваря и би трябвало да не пуска по-студена вода в бойлера.Знам че има два варианта за моето решение, кой е по добрият и има ли значение производителя, понеже на радиаторите имам термо глави, ужасни са, като им дойде времето да затварят и става концертна зала- свирят та се не траят, не вярвам всички да са такива,затова реших този път първо да питам :)
Bobivan - специалист
7 хилки стигнаха ли ти за каминката шпаньолска? :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Като сложи термоглави -майстора не ти ли каза каква помпа се слага или диференциален байпас вентил :wink: а .
Bobivan - специалист
Каминката си е свградена помпа...както повечето еврокамини на пелети... :lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: