Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср ное 02, 2022 9:27 amKakvidich написа:
Била е малка или как е проблем? Вентилатора да вдигна освен малко ли или нз и аз... Ще я върна на фабрични, но после какво да правя ..
Махай излишното от цитата, както това, дори всичко- чели сме, пък и си седи!

Еднакво зле и със еднакъв резултат е малка или голяма доза.
Това води до трудно или дори невъзможно запалване.
Задимяване в камерата е налице, а както всички трябва да знаят, димът съдържа неизгоряло гориво- сажди.
При достигане на определена концентрация, при определени условия, следва взрив. При теб е просто по сериозно "пуфтене", затова и изпушва от слабите места- кюнци, уплътнения на вратички и пр.
Kakvidich - специалист
ср ное 02, 2022 10:38 amТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 02, 2022 9:27 amKakvidich написа:
Била е малка или как е проблем? Вентилатора да вдигна освен малко ли или нз и аз... Ще я върна на фабрични, но после какво да правя ..
Махай излишното от цитата, както това, дори всичко- чели сме, пък и си седи!

Еднакво зле и със еднакъв резултат е малка или голяма доза.
Това води до трудно или дори невъзможно запалване.
Задимяване в камерата е налице, а както всички трябва да знаят, димът съдържа неизгоряло гориво- сажди.
При достигане на определена концентрация, при определени условия, следва взрив. При теб е просто по сериозно "пуфтене", затова и изпушва от слабите места- кюнци, уплътнения на вратички и пр.
Чел съм форума, но не мога да разбера, как да си настроя тази доза за да не пуши толкова и да не връща дим в хола ми! Ще се удуши бебето ако не разбера как да го настроя това нещо! Зареждането при мен си беше 50сек, така си дойде печката! Да намаля ли тея секунди...дай малко по конкретна и фактическа информация, ако можеш!
6osi6 - майстор
Тази камина има ли тягов вентилатор? Ако няма, нормално е припушва в топло време и студен комин, понеже естествената тяга пада.
Kakvidich - специалист
ср ное 02, 2022 11:12 am6osi6 написа:
Тази камина има ли тягов вентилатор? Ако няма, нормално е припушва в топло време и студен комин, понеже естествената тяга пада.
Не, само нейния си е. Няма допълнителен вентилатор
6osi6 - майстор
Ще спре да пуши когато застудее.
Не, няма да спре да пуши и да, има си тягов вентилатор.
Няма коминен, който присъства като опция, по желание на пациента.
Тя не пуши, а изпушва при запалване, Шоси.
Мисля, че само може да объркаш някого, правейки аналогия между въглищарник към пелетарник и в частност котел- камина.

Камината ще работи как Часы, когато се настрои правилно дозата при запалване.
Поне това ми излиза на компа, като вкарам предоставените данни.
Kakvidich - специалист
ср ное 02, 2022 11:43 amТрифон П.Трифонов написа:
Не, няма да спре да пуши и да, има си тягов вентилатор.
Няма коминен, който присъства като опция, по желание на пациента.
Тя не пуши, а изпушва при запалване, Шоси.
Мисля, че само може да объркаш някого, правейки аналогия между въглищарник към пелетарник и в частност котел- камина.
Точно така, изпушва за 10-20 секунди. Но, какво да направя за да спре? Как няма да спре....
Как да я настроя тая доза правилно?!
Давам ти последен жокер, а ти си тегли карето.
Нещо се е променило през времето на ползване.
Обикновено пелетите се различават теглово и обемно, но не особено съществено при дървесните, че чак да повлияе толкова драстично на дозата, като тегло и обем.
Какво друго?
Кога чисти бункера?
Натрупването на пепел може да повлияе на дозата като обем, освен ако не си променил времето за зареждане.
Ако не се досещаш- Почисти!
Ако не е това- Чети!
Не зная каква ви е дозата на каминарите, но ти гледай върхът на купчинката да е на около 1см над запалката водоравно! Не да е затрупана буквално.

От мен толкос, а по конкретно няма ли да се включи някой с Бижу?
Kakvidich - специалист
ср ное 02, 2022 11:56 amТрифон П.Трифонов написа:
Давам ти последен жокер, а ти си тегли карето.
Нещо се е променило през времето на ползване.
Обикновено пелетите се различават теглово и обемно, но не особено съществено при дървесните, че чак да повлияе толкова драстично на дозата, като тегло и обем.
Какво друго?
Кога чисти бункера?
Натрупването на пепел може да повлияе на дозата като обем, освен ако не си променил времето за зареждане.
Ако не се досещаш- Почисти!
Ако не е това- Чети!
Не зная каква ви е дозата на каминарите, но ти гледай върхът на купчинката да е на около 1см над запалката водоравно! Не да е затрупана буквално.

От мен толкос, а по конкретно няма ли да се включи някой с Бижу?
Явно е важно уточнение. Печката ми е на 7 дни два пъти съм я палил, като между 1 и 2 палене я изчистих! Пелетите са 80 бор 20 габър. Затова не разбирам какво да направя от това което ми пишеш! А пак казвам изчетох всичко за тея камини и пушаци..
Ох лелееее, тя няма настройка по местоживеене!!!
Въпросът с "Пуск", гаранция, квитанция си е актуален.

Ако трябва, прочети още веднъж предното и действай сам!
Би било хубаво, ако може да се завърти някой вещ, който е наблизо.

Без последното изречение, горните две, от предното.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: