Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
Имам едно питане след като свърши suspend и горелката се изгаси помпата продължава ли да работи докато падне температурата на водата до зададената или спира.Понеже тази година горя слънчоглед и за себе си установих че нагара се получава от продължителното време за suspend беше 70 мин намалих го на 20 и нагара значително намаля но не знам дали за тези 20 мин темературата пада толкова че да спре да върти помпата
Kondor1 - специалист
Можело да се сложи отделна защита. Механичен датчик за температура, който като цъкне изключва захранването на горелката.

Иначе тоя датчик в гилзата и аз си мислех, че е много критичен елемент. Би трябвало Натурела да се сетят да направят друг тип защита - ако температурата от датчика е под 40 градуса и не мърда 20-30 мин, да изгася. Явно има някакъв проблем. Няма как 20мин да гори на пълна мощност и да не вдигне 40 градуса. А ако наистина не може, значи пак се хаби гориво напразно.
gnt69 - майстор
Аз съм с мед навсякъде в котелното. Чак не ми се мисли какво можеше да стане. Предпазния клапан ми е и по температура и по налягане. Оригиналния който дойде с котела Грейко ми се стори много пластмасов и си оставих стария. Добре че не стана беля. Наистина на това трябва да се обръща внимание при монтаж. Наврял съм и един дюбел в гилзата да уплътнява датчика.
Evgeniy - майстор
Ако е за защита, по добре датчика за налягане да гаси тока на гоелката. Сигнала по OD вкарва гореката в режим на гасене и ако температурата вече е висока, а горелката пълна едни 100% на вентилатора определено ще влошат доста картинката и значително ще ускорят прегряването.
n.ganev - майстор
Всичко си зависи и от монтажника, ама като предложиме допълнителни защити потребителя ги приема като страхотни екстри и не иска да дава излишни пари на поредния търгаш.
n.ganev - майстор
Evgeniy написа:
Ако е за защита, по добре датчика за налягане да гаси тока на гоелката.
Сега видях че сме писали едновременно - спре ли захранването на горелката спира помпата и ?
Evgeniy - майстор
Да, вярно.

Може да превключи захранването от горелката към помпата с два превключващи контакта.

При мен стайния е свързан на OD и ако подаде сигнал при около 75-80* вдига до над 90 понякога.

Въпрос на преценка и конкретна инсталация може би.
Kondor1 - специалист
А стайния защо е свързан на OD, а не на RT?
Evgeniy - майстор
Защото аз ползвам един трипътен вентил след котела с програмируема термоглава, като дискутираните тук, но съм разпоил сензора и той се намира изнесен в хола.
Така основното управление е хидравлично по стайна температура - като намали косумацията и вкарва горелката в модулация, а стайния термостат изключва директно при вдигане с 0.5-1 градус над програмираната в главата, например като има повече слънце и работи колектора от бирени кутийки.
milenskior - специалист
ico_3 написа:
Имам едно питане след като свърши suspend и горелката се изгаси помпата продължава ли да работи докато падне температурата на водата до зададената или спира.Понеже тази година горя слънчоглед и за себе си установих че нагара се получава от продължителното време за suspend беше 70 мин намалих го на 20 и нагара значително намаля но не знам дали за тези 20 мин темературата пада толкова че да спре да върти помпата
Помпата продължава да работи докато не падне температурата под зададената и за включване.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: