Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
magvt написа:
Значи все пак може дори и с този контактор.

Този прословут датчик за осветеност на пламъка какво има в края на отвора, как точно действа, днес пак ми направи беля явно защото излезе грешка при запалване, което ме навежда на мисълта че не е отчел пламъка и е дало тази грешка, след леко зачистване и продухване на отвора с една крачна помпа запали
Ти сигурен ли си, че сипва правилното количество първоначално? Грешката обикновено я отчита след 3 неуспешни опита за запалване. Може да е недостатъчно количеството за да го близне пламъка добре или въобще настройките за запалване да не са добри.
magvt - специалист
80, 85, 90 секунди в тия времена съм го гласил, за паленето явно му стигат защото след като продухам дупката почва ново палене и веднага след пълненето вади пламък, което значи че от предното палене още си стои жарта, просто пламъка стои но 0 и гасне, това си е болест на 3-4 дена го прави, затова и взех една помпа и махам датчика и продухвам отвора, ама това не решение, да няма и друг проблем

1-2 пъти съм го засичал след като минат двете запалвания да допълва отново 30 секунди и се разпалва, да му качвам първоначалното зареждане на 100 но да не стане препълнена чинията и да ги избутва не запалени

Тази сутрин след грешката за неуспешно запалване и рестарт зареди и още с началото на запалване 1 имаше пламък , но въпреки това през тези 12 минути докато трае запалване 1 и 2 пламъка стоеше на 0
Evgeniy - майстор
Погледни фронтално горелката и гледай да се напълни толкова, колкото дават в инструкцията:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (34.1 KиБ) Видяна 4330 пъти
Това е ниво на върха на пелетната купчинка при непочистена горелка, че винаги има останали въглени и пепел.
magvt - специалист
След пълнене минава ръба на купичката и има камарка нагоре даже, като гледам снимката трябва да е още повече до първите отвори, сега при мен предполагам че за това време зарежда около 1 килограм

ако зарежда по малко от това на снимката може ли въпреки че пламъка е силен да не стига до датчика и да не го отчита
damyaniq - специалист
Miro4774 написа:
damyaniq написа:
Miro4774 написа:
20 ка 60 градуса е горе долу.
Кплега Miro4774 Колко ти пуска големия шнек за 6 мин.Благодаря! :?:
4.300кг
Много ми стана питането колко е Duty колко% е? :?:
alex_serviz - специалист
magvt написа:
...Изникна ми и още един въпрос, откъде през програматора и как се чистят грешките преди да запалим отново
Филма ти е казал единия начин. Ако не искаш да я изключваш от напрежението: натискаш и задържаш бутон "F", излиза съобщение "Желаете ли да занулите грешката?" ( или нещо подобно ). Отметката седи на "Не", отиваш със стрелките на "Да" и пак натискаш бутон "F".
magvt - специалист
Ей това е по добрия начин за зануляване, мерси и на теб
damyaniq - специалист
Колеги,колко трябва да е разликата между горещата и студената вода която се връща в котела ?Благодаря!
filmatoplo - майстор
За радиатори разлика 20 гр ако няма вентил ,но пак подаване връщане от самите радиатори е 20 гр .Ако си нащракал помпата на по голям дебит и ти е по мощен котела може и да имаш разлика 15 има хора които постигат и 10 гр ,аз например съм на втора степен с разлика 5 гр , но имам само 37 глидера ,1 лира и бойлер който като се загрее играе роля на буфер .Защо питаш ,и да искаш по голяма разлика от 20 няма .
judas - специалист
filmatoplo написа:
За радиатори разлика 20 гр...
Фил, от инсталацията към серпентината какво се слага?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: