• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
glorious - специалист
?!
bili&steki - специалист
glorious, има настройки на колко градуса да включва, на колко да изключва и до кога да върти помпата след като камината изключи(може да е или по температура или по време)...питай сервиза
glorious - специалист
Знам,че има.Според мен обаче настройките й са добре.Искам да сложа магнитен ли какъв вентил, да не пуска вода в бойлера, по-студена от водата в него.Питам какъв.
bili&steki - специалист
просто направи така,че помпата да сработва и изкл. на по-висока темп. - това е доста по-просто и лесно решение
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-добре е с магнетвентил управляван от диференциален термостат - така се запазва всичко, което е влязло в бойлера, ама отива към 100-120лв. Точно днес пусках така един бойлер.
bili&steki - специалист
е..разбира се ,че с диференциален термостат е най-добре ...просто системата малко се усложнява
Bobivan - специалист
glorious написа:
Знам,че има.Според мен обаче настройките й са добре.Искам да сложа магнитен ли какъв вентил, да не пуска вода в бойлера, по-студена от водата в него.Питам какъв.
Им няколко варианта:
1.Ел.магнитен вентил и управление-контактен термостат,диференциален термостат...
2.Нормално затворен термовентил и задвижка за него:
а.ел задвижка+контактен термостат
б.термоглава с осезател за диапазона 50-70 градуса!...
Bobivan - специалист
Мангнет вентилите са шумни тропат при комутация...особено на медна тръба...предпочитам последния вариант при мед..
filmatoplo - майстор
Ами ако бойлера не успееш да го загрееш до 60 гр на колкото е нагласен термостата или си го изхабил с къпане под тия градуси -вентила няма да затвори :wink:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: