• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Дневна 23
Спалня 17-18
Детска 21
Баня -топла незнаям градуси
Тераса долу горе топла
етаж 2 не съм ги мерил но е топло на всякъде
подържам 50 гр на котела с тенденция да повишавам по-малко градусите
radiocontrol - специалист
Щом е така явно доста добре са оразмерени помещенията и пелетите са ти добри.На твое място не бих барал нищо,само бих се молил да продължава така :rolleyes: .Но в крайна сметка ти си знаеш.Най-добрия вариант е горелката сама да си произвежда пелети използваики мръсния въздух навън :o но знаем че няма как да се случи. :finga:
miroslav_cholich - специалист
Здравейте, от 20.00 до сутринта 9.00 3 чувала на автомат, сега свалих прехода на котела за кюнците и му монтирах клапа, според вас ще укаже ли ефект при затворена клапа дали ще дигне КПД на котела ( уьдърленд)
miroslav_cholich написа:
Здравейте, от 20.00 до сутринта 9.00 3 чувала на автомат, сега свалих прехода на котела за кюнците и му монтирах клапа, според вас ще укаже ли ефект при затворена клапа дали ще дигне КПД на котела ( уьдърленд)
Намаляй максимума и въздуха.
filmatoplo - майстор
:-D 2 зими не са достатъчни за настройките , как за 2 часа проведен курс се става специалист :? :-D .
Само боговете от БГ ТЕРМ го умеят :lol:
feikot - специалист
Миро,не ти ли е висока тая температура ? Моя на 52 градуса съм го пуснал и повече от 3 и половина на термоглавите ако оставя не се стои в стаята...Пък хич да не е Казанлък най-студения в последните дни (до -9 падна снощи)

На мен за момента ми работи чувал-ден,но не съм се отказал от машината.Ще пробвам :)
filmatoplo - майстор
feikot написа:
Тъй като се ангажирах да споделям разхода :) В сегашното време с положителни температури,като вечерта сковава малко,при денонощна работа,разход вариращ в рамките на 1.2 кг на час.
Тук казваш че гориш по 30 кила на 24 часа :? , сега пък 15 кила .
miroslav_cholich - специалист
Ами ако е под 60 имам ковектор в една от стаите и с температура на водата над 60гр работи добре.
Днес свалих горелката и почистих обстойно с компресора, също така махнах и горната ламарина която се държи на 2 болта от страни че имаше адски много нагар та я поизчистих и нея, и ми направи впечатление, че чистачката се крепи само на основата си по средата отзад няма нищо, да не би да е с електромагнит или са пропуснали да ми сложат някоя част, от както съм я купил не е работила. Вече се замислям да не си ли купя друга горелка ( малко извън темата КОМАНД добра ли е но л.с.)
filmatoplo - майстор
Команд ней ми :? , тя работи още по джаста-праста , да не мислиш че с нея ще свалиш разхода.Толкова бързо се развиват тези технологии че догодина на пазара ще има още по добри продукти , регулирани по модулация и моя съвет е и по външна температура . :wink:
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: