Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1066 мнения в "Пелетна горелка ръчна изработка"
iva6ki
- специалист
filmatoplo написа:Аз така и не разбрах от кой модел сте поръчалиМоята дойде
, лъскава ,хубава , блести , сега остава да я монтирам
.Направена е голяма , широка към 15 санта , защото -голямата може и малко , обратното не става
![]()
с кока кола .
jorkataG
- специалист
Колеги поискана ми е помощ от Илья Лукоянов директор на НПП Пеллетрон с молба да се регистрира в нашия форум.
Днес му писах с молба за некви чертежи на котела и той ми каза че би могъл да прати до България горелката
ето и отговора му
Днес му писах с молба за некви чертежи на котела и той ми каза че би могъл да прати до България горелката
ето и отговора му
Здравствуйте, Georgy
Мы можем отправить Вам горелку EMS Russian Post
стоимость доставки в Болгарию примерно 4900 руб или 99 евро
это в любом случае дешевле и быстрее, чем делать горелку самостоятельно
filmatoplo
- майстор
Моята е с три сменяеми решетки , външни размери -дължина 30 см , ширина 14,5 см , и висока 9 см , отвор за пелети 10 на 10 см .Тези 99 евро са само за доставката от Русия нали , горелката колко струва
.Аз сега питам -някой може ли да ми направи бункер , да събира 15 кила .
filmatoplo
- майстор
ttttttd
- специалист
С този наклон на тялото дето си дал ще останеш разочарован.Повярвай казвам го от опит.Пробвал съм всички възможни неща с тялото и кошничката.през изминалия сезон.С този наклон завихрянето на топли газове и ускорението на студените пада.От там нагар на задната решетка и не допочистване.Що годе нормална работа по малко от час и половина.Направи си стандартното тяло.А ако си я модифицирал с някакви електроники и други подаваня ще пишеш за резултата.
filmatoplo
- майстор
Ааааа
, няма само бай Гого да се хвали , днес монтирах и моята горелка на Прити с водна риза , горелката ми още няма бункер и външна обвивка , както и вратичка отзад .Та теста премина така -напълних над отворчетата с пелети и покрих отгоре с една тетрадка и шише с вода
, първоначално не знаех колко време да държа горелката и направи 1 неуспешен опит да запали
, след това подгрях още малко с горелката и се хвана .Работи нормално без да бучи много , вдигна сравнително бързо температура на водата , сравнено с дървата еднакво или по бързо
.Вратичката я уплътних с вестник горе долу добре .След това започнах да наблюдавам дали има промяна в тягата когато правя различни неща като притваряне на задния отвор и клапата на димоотвода .Когато се притвори задния отвор наполувина се усеща че тегли по добре , гледам че дръпва пепелта която пада под задната решетка .Та печката закова на 55 градуса , стана сауна и жената закрещя , спрях теста до тук .Сам виждам че докато не се направи бункера , външното тяло и задната вратичка -няма да работи коректно на 100%.Най много се изненадах когато погледнах в печката какво е изхвърлило като пепел -все едно че някой е поръсил малко пепел както се соли манджа
.Сложих средната решетка , не се знае колко киловата гони , теста го направих с може би най много 1 кг пелети които имах останали при теста на една Грейко , и седяха цяло лято в гаража .Някой ще ми прави ли бункер или пак да запрятам ръкави
.Какво фи е отвора на вратичката
.
Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература