• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:supz: Моята дойде :wink: , лъскава ,хубава , блести , сега остава да я монтирам :? .Направена е голяма , широка към 15 санта , защото -голямата може и малко , обратното не става :wink: :drinkers: с кока кола .
jorkataG - специалист
Сега остава да напрайш бункера да монтираш всичко и да качиш тук снимки да се види за кво иде реч :)
iva6ki - специалист
filmatoplo написа:
:supz: Моята дойде :wink: , лъскава ,хубава , блести , сега остава да я монтирам :? .Направена е голяма , широка към 15 санта , защото -голямата може и малко , обратното не става :wink: :drinkers: с кока кола .
Аз така и не разбрах от кой модел сте поръчали :? . Този с многото решетки или този дето е една и се регулира с подвижна преграда. Аз опитвам да направя от втория тип.
jorkataG - специалист
Колеги поискана ми е помощ от Илья Лукоянов директор на НПП Пеллетрон с молба да се регистрира в нашия форум.
Днес му писах с молба за некви чертежи на котела и той ми каза че би могъл да прати до България горелката
ето и отговора му
Здравствуйте, Georgy

Мы можем отправить Вам горелку EMS Russian Post
стоимость доставки в Болгарию примерно 4900 руб или 99 евро
это в любом случае дешевле и быстрее, чем делать горелку самостоятельно
filmatoplo - майстор
Моята е с три сменяеми решетки , външни размери -дължина 30 см , ширина 14,5 см , и висока 9 см , отвор за пелети 10 на 10 см .Тези 99 евро са само за доставката от Русия нали , горелката колко струва :? .Аз сега питам -някой може ли да ми направи бункер , да събира 15 кила .
Бай Гого - специалист
Даааа подготовката е в пълна сила..

Изображение

Изображение

Изображение
filmatoplo - майстор
:prayer: Щом на тезгяха със заварка пише -Бай Гого , значи горелката ще стане :supz: .
ttttttd - специалист
С този наклон на тялото дето си дал ще останеш разочарован.Повярвай казвам го от опит.Пробвал съм всички възможни неща с тялото и кошничката.през изминалия сезон.С този наклон завихрянето на топли газове и ускорението на студените пада.От там нагар на задната решетка и не допочистване.Що годе нормална работа по малко от час и половина.Направи си стандартното тяло.А ако си я модифицирал с някакви електроники и други подаваня ще пишеш за резултата.
Бай Гого - специалист
ttttttd написа:
С този наклон на тялото дето си дал ще останеш разочарован..
Това тяло не е за кошницата,това си е за друга горелка. За кошницата си правим стандартното външно тяло.
Модификация... ще има само клапа отзат,вързана с механкера на котела.
filmatoplo - майстор
Ааааа :) , няма само бай Гого да се хвали , днес монтирах и моята горелка на Прити с водна риза , горелката ми още няма бункер и външна обвивка , както и вратичка отзад .Та теста премина така -напълних над отворчетата с пелети и покрих отгоре с една тетрадка и шише с вода :-D , първоначално не знаех колко време да държа горелката и направи 1 неуспешен опит да запали :wink: , след това подгрях още малко с горелката и се хвана .Работи нормално без да бучи много , вдигна сравнително бързо температура на водата , сравнено с дървата еднакво или по бързо :? .Вратичката я уплътних с вестник горе долу добре .След това започнах да наблюдавам дали има промяна в тягата когато правя различни неща като притваряне на задния отвор и клапата на димоотвода .Когато се притвори задния отвор наполувина се усеща че тегли по добре , гледам че дръпва пепелта която пада под задната решетка .Та печката закова на 55 градуса , стана сауна и жената закрещя , спрях теста до тук .Сам виждам че докато не се направи бункера , външното тяло и задната вратичка -няма да работи коректно на 100%.Най много се изненадах когато погледнах в печката какво е изхвърлило като пепел -все едно че някой е поръсил малко пепел както се соли манджа :-D .Сложих средната решетка , не се знае колко киловата гони , теста го направих с може би най много 1 кг пелети които имах останали при теста на една Грейко , и седяха цяло лято в гаража .Някой ще ми прави ли бункер или пак да запрятам ръкави :wink: .Какво фи е отвора на вратичката :? :) .
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: