• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не се прави така ,мери се при работеща горелка колко пуша за 6 минути .Нали разбираш - шнека не пуска постоянно през тези 6 минути а пуска през 12-15 секунди .Премери така на степен 1 и сподели ,за мен е важно.
divroker - напреднал
lengarski написа:
И това е вариант но по скоро търся решение което да стане сравнително бързо и да закърпи положението до края на зимата. Лятото ми предстои цялостна смяна на тръбите и радиаторите и ще сменя горелката с по мощна.. но до тогава е въпроса да работи.

Ако ми изпратиш контролера мога да се опитам да го оправя,с моя постигнах резулат,но в крайна сметка сложих натурела и педарша слънчоглед. Тел ми е 0988345529 Николай
n.ganev - майстор
НАТУРЕЛА прави ЧУДЕСА :yawinkle:
andro440 - майстор
а ЮПС- за контролерите си ,прави ли ?че режим на тока се очаква ...мамка му
n.ganev написа:
НАТУРЕЛА прави ЧУДЕСА :yawinkle:
n.ganev - майстор
Тях са ги сътворили други БЪЛГАРСКИ производители и работят.
trunski - специалист
filmatoplo написа:
Не се прави така ,мери се при работеща горелка колко пуша за 6 минути .Нали разбираш - шнека не пуска постоянно през тези 6 минути а пуска през 12-15 секунди .Премери така на степен 1 и сподели ,за мен е важно.
Значи, при работеща горелка на първа степен на параметри t-7= 17 и t-9=38, ,разход 340 гр. пелети за 6 мин.

Това измерване се припокрива с математическите ми изчисления, ако си погледнал таблицата в прикачения фаил.
Според изчисленията при тези параметри за един час работа на горелката разходът трябва да бъде 3,48 кг.
3.48/10=0,348 кг. за 6 мин.
Мерил съм с кухненско кантарче, не е електронно, така че допускам малко отклонение.
Последна промяна от trunski на съб яну 14, 2017 2:06 pm, променено общо 3 пъти.
filmatoplo - майстор
Моята камина с Натурела сутринта ми прави кафе :lol: а същото Управление Натурела монтирано на Фероли - прави палачинки .По презумпция де - като и топло на жената става рано и прави кафе и палачинки . :lol:
trunski - специалист
Относно слънчогледовите пелети, само с управление на Натурела ли могат да се горят или става и с управлението на Фероли?
Моля да сподели някой ако ги гори със стандартното управление.
Какви са предимствата на натурела, по какъв начин се правя с проблемите при горенето на слънчоглед?
divroker - напреднал
Става и с оригиналното управление,трябват опити.Принципно каквото прави натурела го прави и фероли,разликата е че натурела по лесно се настройва заради менюто,..направено е за аборигени. Ако искаш да подкараш горелката на слънчоглед се иска време корекции и клечене пред котела. Аз вече почти месец горя слънчогледови пелети,и съм доволен,цената е на половина а разхода ми на пелети е малко по добър от дървесните. Като попитах в темата преди месеци дали става фероли да гори слънчоглед,ме осмиваха и "това гориво не е за такава кола" не е луд този който яде баницата а който я дава. Аз си намалих разходите,и си запазих топлината и комфорта,на който му оттърва 370 лв за тон да действа,всички търговци хранят семейства .пък и колите са направени на бензин ама слагаме газчица,че видиш ли сме гъзари.

Отклоних се,но е градивно. Та,сложи слънчогледови пелети,и като вземат да постъпват в котела гледаш какво се случва,пушу ли,какъв е пламъка,хвърля ли неизгорели пелети,и според горенето коригираш я въздух я подаване и време. Като натъкмиш огъня ще пробваш как ще запали и дали ще трябва да промениш дозата и това е. На приказки звучи лесно,но реално ще минат дни докато се постигне резолтат. Успех!
filmatoplo - майстор
Става не че не става ,имал си нерви и горелката у вас и си успял :) . Сподели слънчогледовите пелети какви са като мм и от къде и някаква насока в настройките .Нека и др хора да го ползват .Аз лично не съм горил слънчоглед във Фероли ,ами на кой клиент при монтаж на нова горелка ще започна да експериментирам - те не искат .
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: