Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Tzinata - специалист
пет мар 15, 2019 10:32 amandy_forresite написа:

30-ката е 120-30 литра и не съм сигурен че подава по-рано топлина от...... има откъде да изкара пушиляк и това е 6-милиметровата дупчица по средата на вратата откъм пантите.....
Анди, тези дупки ги замазах със червен силикон точно заради пушенето при студен старт. Даже и дупките за пантите (за обръщането на вратата) замазах, че болтчетата ми пречеха да почиствам пепелта, която пада отстрани на горелката.
Във връзка с изстиването: моя котел е вътре в къщата и работи на 75°, и изстива до около 50° за 10-12 часа. Като запали тези 5°-10° градуса, които му трябват за да отвори клапана ги наваксва сравнително бързо.
andy_forresite - майстор
И моят е вътре в мазе, където температурата е между 16 и 19 градуса. Аз през дупката отстрани на вратата си гледам кога има пламък. Не свети ли вътре в камерата значи горенето не е добре. Управлението стои на показание за обороти. Осветеността я гледам през тази дупка.
Учудващо малко падат градусите при теб. Пак са 25 градуса спад (75-50=25; 61-36=25). Но продължавам да съм впечатлен де. Може би изолацията при моя котел е по-символична.
Tzinata - специалист
При мене 22°-23°постоянно, колкото е в къщи. Супер чисто е и не мирише на дим. Стария като сложа железата вътре и надуе вентилатора, все ще се намери от къде да излиза по малко дим и с чистенето всичко ставаше в сажди. Сега с пружините е друго. Мога и в хола да го сложа. :rock:
Rumen89 - специалист
Има ли някой информация котела IVG 5- 7 ходов. От представителството ми казаха, че не му е нужен и тръпътен вентил. Ако има някой с такъв котел може да обменим опит. Благодаря!
Rumen89 - специалист
Има ли някой информация котела IVG 5- 7 ходов. От представителството ми казаха, че не му е нужен и тръпътен вентил. Ако има някой с такъв котел може да обменим опит. Благодаря!
Няма.
Има нужда.
Упорито копче.
Rumen89 - специалист
вт апр 02, 2019 8:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма.
Има нужда.
Упорито копче.
Явно хората щом не пишат по форумите значи е добър и не търсят причини.
brassSob - специалист
ср апр 03, 2019 12:40 pmRumen89 написа:
Няма.
Има нужда.
Упорито копче.
То и за котел Ламборджини не съм чел нищо и никой не пише....което нищо не значи. Само знам, че Грейко се котира на пазара в пъти повече от котела във въпроса ти.
Няма.
Има нужда.
Упорито копче.
Хихииии, изкара жилязна логика, ма що в трета тема упорстваш с въпроса си?
Успокоение ли търсиш? Набълбучи ли са?
...Всъщност, не вярвам да е чак толкова лош, колкото стопанина си.
Упорито ципче.
Rumen89 - специалист
ср апр 03, 2019 1:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Няма.
Има нужда.
Упорито копче.
Хихииии, изкара жилязна логика, ма що в трета тема упорстваш с въпроса си?
Успокоение ли търсиш? Набълбучи ли са?
...Всъщност, не вярвам да е чак толкова лош, колкото стопанина си.
Упорито ципче.
Не търся котел който да се чисти лесно и да е ефективен. Не искам да го тунинговам и да се чудя как да му дигам кпд. Да слагам механизми и чудесии после да ги махам и така нататък. Котел на IVG се чисти от пред всичко се бута ред по ред и всичко е в пепелника тягата си дърпа финният прах. Грейко като го отворя от горе и всичко лети в въздуха и аз пак трябва да дишам финните частици. Не, знам защо реагирате така но ако не сте запознати с този котел по добре да подмине.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: