Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borisov3252 - напреднал
alex_serviz написа:
LazarGanev написа:
Kondor1 написа:
А RB20 дали има защита/сензор за работата на вентилатора, т.е. да му следи оборотите? Ако спре вентилатора как ще реагира.
Новия софтуер има
Новия софтуер наистина показва и оборотите на вентилатора, но не съм пробвал как ще реагира, когато вентилатора спре?
В новата платка има функция да се свърже датчика на ХОЛ от вентилатора към контролера.
В старата платка няма такава опция къде да свържа вентилатора.
П.С. В старата платка предполагам, че е математически сметнато при какво прекъсване на синусуидата идват 40% или 45%, до колкото би логично да се смята от датчика на колко процента е вентилатора.
Kondor1 - специалист
Вярно ли е, че над 46-48% вентилаторът върти все толкова, колкото и на 100%. За да засиля третата степен се чудя дали да увелича с 1 сек подаваното количество или да засиля вентилатора.
gnt69 - майстор
Kondor1 написа:
Вярно ли е, че над 46-48% вентилаторът върти все толкова, колкото и на 100%. За да засиля третата степен се чудя дали да увелича с 1 сек подаваното количество или да засиля вентилатора.
Моя си променя мощтноста. Отиди на тест вентилатор и пробвай по слух. :partyman:
magvt - специалист
Как да отдалеча тръбата, да удължа мекия подаващ шнек или да удължя тръбата от бункера,

отделно мисля да взема 2 тона дървени и според вашите препоръки ще ми отпаднат тези главоболия от главата
Evgeniy - майстор
viewtopic.php?f=10&t=44543&p=686520&hilit=%D1%82%D1%80%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0#p686487
togo - специалист
Един въпрос към тези , които не ползват стаен термостат.Какво се случва с горелката при вас , когато подмине 80* и се изключи по температура?Имам предвид след това, когато мине цикъла ''гасене '' и през това време темп. е спаднала- пали се сама отново или ''забива''?
Г-н Ганев никого не обвинявам,проверих и не намерих информация освен това както и Филме казва за книжката и инсталатора пише да се почисти датчика(не датчиците),като дори след като звъннах на Инсталатора и той се учуди че са два.Давате много ценни съвети и понеже имах проблем затова попитах и се надявах на отговор.Надявам се да не съм обидил никой.Мисля,че в темите има доста спам така че ако искате така приемете моето мнение,но аз съм доволен че поне един човек за сега каза че моята информация му е била полезна.
bai_bradyra - специалист
Някой намери ли решение на проблема с излизането от суспенд, където се регистрира липса на пламък, подава се команда за гасене, включва се вентилатора за продухване и тогава се появява пламък, но гасенето е необратимо? Ще има ли ефект да увелича вентилатора в суспенд? В момента съм на 5%вентилатор и време 20 мин.
judas - специалист
filmatoplo написа:
:) От калпазанлък го казах че не ми се пипа ,за Оптодвойката пише ли в инструкцията като важно или забележка ,ако не -клиента е извинен че не знае ,и не толкова ако Инсталатора му е казал а той въобще не го отразил . :)
Фил, монтира ли горелката на Виадруса, залепна ли?
n.ganev - майстор
airforce1 написа:
Г-н Ганев никого не обвинявам,проверих и не намерих информация освен това както и Филме казва за книжката и инсталатора пише да се почисти датчика(не датчиците),като дори след като звъннах на Инсталатора и той се учуди че са два.Давате много ценни съвети и понеже имах проблем затова попитах и се надявах на отговор.Надявам се да не съм обидил никой.Мисля,че в темите има доста спам така че ако искате така приемете моето мнение,но аз съм доволен че поне един човек за сега каза че моята информация му е била полезна.
Не се обиждам толкова лесно :yawinkle: При мен нещата са други - има къде да покажа продуктите които предлагам на стъклена масичка / котела не е на такава масичка :lol: / и да покажа как се почиства котела и какво представлява горелката или камината, а тя дори работи и топли и след това клиента има време да мисли, а при пуск отново показвам и разказвам. Относно оптодвойката - това е коментирано страшно много в темата, че вече сме стигнали до това дередже да не отговаряме защото най малкото форума има търсачка. Не се сърдете и Вие, защото не сме седнали да си пием питиетата по цял ден и да си чешем пръстите по клавиатурата, а си врем кратуните в котлите на хората - то едно време викаха : Учи мама да не работиш! :lol: К'ва я мислихме :? К'ва стана :lol: .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: