Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 10:07 amТрифон П.Трифонов написа:
Много къщи са така- ползват едно тяло за два етажа.
Явно при теб има някакъв проблем, който може има нещо общо с двете отверстия.
Дали някъде преградата не е компрометирана, малкото тяло не е затворено долу...?
Огледай всичко! Може да е нещо съвсем малко.
Ами затворено е малкото тяло отдолу, няма отвор. Като вкарам фенера долу в голямото тяло и се кача на покрива и погледна през двете дупки. Светлината се вижда само в голямото тяло.. значи няма компроментиран участък! А при брат ми под мен гледах и там всичко е запечатано и от там няма къде да влиза въздух. Ей ся един старец питах. Каза ми нещо нелогично .. Да съм си отворил в избата ревизията , да пробвам, дали няма да стане по голяма тягата...
Kakvidich - специалист
Имам и едно странично питане за шнека!
Измерих го по 2 начина 3 мин да пуска умножено по 20 и 6 мин да пуска умножено по 10.
Даде ми за час капацитет по първия метод 10.1кг, а по втория 10.2кг. нормално ли е да е толкова много?
Дай и настройкете за подаване и цикъл на степените, че да ти сметнем мощността!
Не е много, според мен.
В таблицата ми стоят едни настройки от 37 кг.
Моя шнек прави 24-27.
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 3:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
Дай и настройкете за подаване и цикъл на степените, че да ти сметнем мощността!
Не е много, според мен.
В таблицата ми стоят едни настройки от 37 кг.
Моя шнек прави 24-27.
Нали пратиха табличката, аз си ги настроих по нея! Въведох си нещата и тя си сметна.
Р 3 9.5 КВ 9.5сек 50 вентилатор 32
Р 2 6кв 6сек 50 вентилатор 30
Р 1 4кв 4 сек 50 вентилатор 28
Така ми харесва как изглежда огъня и затова е толкова вентилатора! На по големи мощности много силно и пръснато гори огъня
Kakvidich - специалист
Ей сега към 16ч пак пуснах фенер, отгоре и отдолу на комина, не се видя никаква междина или компроментация. Няма тръба, която да запушва отвора. Запалих си цигара долу в избата, отворих ревизията и измерих от какво разтояние дърпа дима комина. Резултата е 20см надолу от ревизията, а от колко далеч от нея не мерих но минимум 25см имаше! И то яка тяга като си пъхна ръка също все едно вентилатор има...
Та след това се качих, запалих печката, пак се ,,нагъзих,, около и под нея и с фенерчето светнах. ПАК при запалване изпуши, нооо съъъвсем малко от някъде,откъм димния датчик или връзката на кмаината с кюнеца! Но не установих точно откъде и утре пак ще надумкам алуминия ... Голяма мъка се оказа с тая печка ... А комина откъдето го пробвам мамка му си дърпа кораво...
Малко оптимистично си въвел висока калоричност на пелетите и обявеният КПД.
Няма значение де. Ще ти показва едно, реално ще е друго, важното е да ти е топло.
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 5:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Малко оптимистично си въвел висока калоричност на пелетите и обявеният КПД.
Няма значение де. Ще ти показва едно, реално ще е друго, важното е да ти е топло.
Не гоня някаква луда икономия. Като искам да си засека. Накрая на сезона гледам какво съм изгорил и ей го разхода. 2тона 3 тона.. важното е на жената, детето и бъдещото бебенце да им е добре.. и да не ги отровя най вече ..
А по въпроса с комина, какво ще кажеш и след това, което писах?
Както описваш нещата, не би трябвало да има проблем, ама......
Не знам вече.

пп. Що не опиташ с друг подход?
Намали вентилатора при запалване!
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 5:45 pmТрифон П.Трифонов написа:
Както описваш нещата, не би трябвало да има проблем, ама......
Не знам вече.

пп. Що не опиташ с друг подход?
Намали вентилатора при запалване!
Утре ще опитам и това,не бях се сетил да намалям.... Ще го намаля. Все повече, започвам да си мисля, че това коляно на 30см има няма от началото на тафа, а и самата тетка правят някакво съпротивление, защото така вместо дима да тръгне със сила, той се блъска в тая тетка и не може тягата да си влезе в ролята. Да вмъкна тук никога не пропуши на второто коляното което чупи към комина, нито от едната му, нито от другата му връзка .И сега замисляйки се, ако намаля вент. няма толкова силно да се блъска дима и, може би няма да връща... ПРОБАТА УТРЕ ЩЕ ПОКАЖЕ..
Здравейте имам въпрос за палетна печка alfa plam luca 12 до последно миналата година е работела включвам я тази година и изобщо не светка дисплея какъв може да е проблема

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: