Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ant-man - напреднал
Ей ся един старец питах. Каза ми нещо нелогично .. Да съм си отворил в избата ревизията , да пробвам, дали няма да стане по голяма тягата...
[/quote]
Май там е заровено кучето! Преди време на село запуших ревизията на долния етаж с идеята,че няма да ми трябва. Като запалих печката на горния етаж пропуши яко. И така докато не отворих отново ревизията!
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 8:53 pmant-man написа:
Ей ся един старец питах. Каза ми нещо нелогично .. Да съм си отворил в избата ревизията , да пробвам, дали няма да стане по голяма тягата...
Май там е заровено кучето! Преди време на село запуших ревизията на долния етаж с идеята,че няма да ми трябва. Като запалих печката на горния етаж пропуши яко. И така докато не отворих отново ревизията!
[/quote]
Дано да си прав. Не знам дали прочете повечето поне от моя казус, но направих всичко. А сега намалих и вентилатора, за да пробвам как ще е с намален, а не с увеличен. А ревизията си седи от 4 часа отворена. Но като махна алуминиевата лента от някой кюнец ще разбера, дали има ефект. За сега с лентата се държи, ноо временно е само с тая шибана лента.
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 9:51 pmkalin72 написа:
Чети:
https://prity-bg.com/2017/10/16/%D0%BF% ... %BD%D0%B0/
Калински.
Това го прочетох още при инсталацията и пуска. Димен тест не съм направил само!
ant-man - напреднал
Както и колегите по-горе ти казаха - проблемът ти е след камината! Чети и анализирай това, което Калин изпрати за комините. Не може от толкова много Грейковци на теб да ти се падне най-лошата сглобка!
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 10:13 pmant-man написа:
Както и колегите по-горе ти казаха - проблемът ти е след камината! Чети и анализирай това, което Калин изпрати за комините. Не може от толкова много Грейковци на теб да ти се падне най-лошата сглобка!
Принципно и аз не вярвам, но всичко е възможно! Анализирам, действам, пробвам и не намирам грешка или проблем! Как след всички тестове комина показва, че дърпа, а само от печката не дърпа уж...
kalin72 - майстор
Що не разкачиш камината от комина, и що не пробваш дали тегли така - от кюнцитем които са сложени в комина? А не от самия комин.
И най-вече, що не снимаш кое как е???
Верно, Иване, що не опиташ теста с двата кривки и късия?!
Без да разкачаш, запушваш входа за въздух, на камината, отваряш тафчето отдолу и натам....тестове!
Не забравяй да тестваш във вариант с отворена и затворена ревизия!
Kakvidich - специалист
съб ное 12, 2022 12:15 pmkalin72 написа:
Що не разкачиш камината от комина, и що не пробваш дали тегли така - от кюнцитем които са сложени в комина? А не от самия комин.
И най-вече, що не снимаш кое как е???
Защото, снимки направих, но не мога да ги кача. Изписва ми ,,твърде голям файл,,!
А, за кюнците, нали бях писал, че съм ги тествал. Дърпа от кюнците! От тафа пробвах с тест и от първото коляно. Все си дърпа.
Kakvidich - специалист
съб ное 12, 2022 1:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Верно, Иване, що не опиташ теста с двата кривки и късия?!
Без да разкачаш, запушваш входа за въздух, на камината, отваряш тафчето отдолу и натам....тестове!
Не забравяй да тестваш във вариант с отворена и затворена ревизия!
Ще го направя и това после или утре! Не ми е дошло на акъла да запушвам тръбата за вгодящ въздух.. :?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: