• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phoenix - специалист
и моята термо помпа заработи. За сега няма проблем с размразяването, работи си без проблем. Отоплявам 2 етажа по 65 квадрата + топлата вода за потреблението. Климатика е инвертор Хаиер 24-ка на отопление. Голямо благодаря на Ванко от форума за подкрепата и на Петьо от Варна, който единствен ми се върза на акъла и направи всички заварки. Останаха ми няколко дни за настройки, но като цяло без проблем поддържа 50 градусa на водата.
п.с.
към колегата куууууул, според мен си поиграй с корекциите на въздушния датчик и не го натискай да загрява над 50 градуса, може би по-малко ще се товари машината и няма да обледенява външното тяло. При мен за сега не е имало и грам обледеняване, а самия цикъл дефрост става за няколко секунди.
Последна промяна от phoenix на чет ное 19, 2009 8:30 pm, променено общо 1 път.
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Аз вече съм готов с мойта термопомпа благодарение на колегите от форума,но възникна проблем.Размразяването много бърка нещата и за сега умувам над него.Иначе ако не спира работи добре прави около 48-50 гр. на водата а ТО беше стигнал даже 62гр./с две подови 35м2 и два радиатора/,клим.е Осака 17-ка 5кв.ТО е по мощен от необходимото но незнам колко/такъв ми изпадна/.
Защо мислиш че е по-мощен от необходимото :?:
Температурата на загряваната вода ще спадне заедно с външната температура :idea:
kuuuuuul - майстор
Така като го гледам на око е доста голям за 5-6кв. иначе го намерих в интернет но там не пише каква мощност е,а да ли е нормално това че не се загрява целия,от пред е горещ а от зад студен.При последния ми тест работи 9ч. без прекъсване и не се обледи/но времето е топло/,ох незнам за сега не съм се убедил кое е по добре въздух-въздух или въздух-вода :?
phoenix - специалист
я кажи, как си го нагласил кога да спира да работи, в смисъл, как климатика да разбира кога е загрял достатъчно и какво мери/следи?
Моя за сега работи под 10 мин. и почива над 20
kuuuuuul - майстор
phoenix написа:
я кажи, как си го нагласил кога да спира да работи, в смисъл, как климатика да разбира кога е загрял достатъчно и какво мери/следи?
Моя за сега работи под 10 мин. и почива над 20
Йееее,щом с такъв режим успяваш да топлиш два етажа,значи при мене нещо не е наред,моя след всяко спиране обръща и върти 5мин на обратно независимо че не е заскрежил изобщо,за това датчика за въздуха го държа на студено да не спира,а и помпата все още я включвам и изключвам ръчно.Тази седмица нямах време за експерименти но утре ще продължа.
denuchi - специалист
phoenix. може ли малко повече инфо какви са консуматорите на единият и другият етаж. и за топлата вода бойлери ли са. на всеки етаж по един ли. казваш,че климатика е "инвертор Хаиер 24" примерно ще е към 8 kw на отопление. това с времето за работа и почивка малко неми се връзва. не искам да прозвучи като заяждане, само питам.
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
Така като го гледам на око е доста голям за 5-6кв. иначе го намерих в интернет но там не пише каква мощност е,а да ли е нормално това че не се загрява целия,от пред е горещ а от зад студен.При последния ми тест работи 9ч. без прекъсване и не се обледи/но времето е топло/,ох незнам за сега не съм се убедил кое е по добре въздух-въздух или въздух-вода :?
Как мислиш ще стане да грееш подовото и радиаторите с термопомпа въздух-въздух :?:

Какви размери и с колко пластини е топлообменника.
Моя е 124х333 мм с 40 пластини. Дават му 1.3 м2 топлообменна площ. Също не се загрява целия, но съм доволен как работи. Кoмпресора е около 2 kW.
По-голямата топлообменна площ не е проблем, освен ако не ти заема място или пък не ти тежи :wink:
filmatoplo - майстор
Току що гледах едно клипче за една Т помпа на Дайкин - Алтерма .Клипа е в Геотерм бг. :) като влезете -галерия .
filmatoplo - майстор
Никой не коментира -ай понеделник от компа на работата . :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "термопомпа въздух-вода от стар климатик + ел.котле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: