• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
Различното е че няма нищо общо между това, което описва JohnSmith и схемите, които си показал.
JohnSmith написа:
При напълно отворен термостат горещата вода минава по горната част на радиатора, спуска се надолу
и излиза през изхода отдолу, като 2/3 от него остават студени.
andy_forresite - майстор
Покажи и снимка откъм термоглавата. Каква е дължината на радиатора? Колко градуса е върху самия щранг преди радиатора? Сложи отгоре нивелир да провериш дали е оставен наклон в полза на обезвъздушителя.
Откъде (от кого, от какво) се захранва този радиатор? Сигурен ли си, че пускат достатъчно мощност към теб? Да няма някъде кран по тоя щранг :?
Споменаваш стари тръби. Възможно е да са се задръстили с ръжда и да не пропускат достатъчно вода в радиатора.
ESPACE - майстор
andy_forresite написа:
Покажи и снимка откъм термоглавата. Каква е дължината на радиатора? Колко градуса е върху самия щранг преди радиатора? Сложи отгоре нивелир да провериш дали е оставен наклон в полза на обезвъздушителя.
Откъде (от кого, от какво) се захранва този радиатор? Сигурен ли си, че пускат достатъчно мощност към теб? Да няма някъде кран по тоя щранг :?
Споменаваш стари тръби. Възможно е да са се задръстили с ръжда и да не пропускат достатъчно вода в радиатора.

Човека е написал колко градуса е стига да има кой да чете. Независимо от дължината, термоглавата и термостатичния вентил, нивелацията, температурата, наличие на хипотетичен кран или каква"мощност" пускат към него няма как да се получи гореописаното. Само при запушване в самия радиатор или при различна плътност на флуида.
krasi92 - майстор
Да не би случаино резбите да са навити с тефлон и самата лента да е намотана така че да запушва част от отвора.Все пак проблема е започнал след смяна на термоглава и нов радиатор.
Дай информация за термостатния вентил-марка,модел.
Да не се окаже,че е с предварителна настройка за дебита и да е притворен крана-да не може да отвори до край.
Може причината да е и както колегата по горе писа.
JohnSmith - специалист
Опс, дублирах. :mrgreen:
Последна промяна от JohnSmith на вт яну 26, 2016 12:20 pm, променено общо 1 път.
JohnSmith - специалист
Така:

Днес повдигнах леко изходящия край на радиатора, сложих термостата на МАХ и отворих леко обезвъздушителя.
Отначало тръгна страхотна ръжда и мътилка съпровождана от леко свистене - не мога да определя,
дали е въздух или е от водата.
Източих на 3 пъти по около литър-два вода и с всеки път водата ставаше все по-бистра, докато накрая вече
течеше съвсем чиста.

Сега радиаторът се е затоплил макар и неравномерно по цялата повърхност, като отдолу е малко по-хладен,
но осезаемо топъл.

Да поизточа ли още вода и докога?
Ще спре ли лекото свистене или то е просто от изтичащата вода?
Щом свисти, значи има въздух.
Запушен си излезе,пустия му радиатор.На пролет откачане и промивка. Пак ще се напълни.Не съм чувал някой да слага филтър на радиатор,но е някакво решение.
ico_3 - специалист
И аз имам един радиатор които е свързан отдолу и отдолу в банята ми е и сега искам да му сложа термовентил с термоглава как да разбера кое е топлата и кое студената вода на пипане ми се струват еднакво топли тръбите на коя се слага термовентила?
ico_3 написа:
И аз имам един радиатор които е свързан отдолу и отдолу в банята ми е и сега искам да му сложа термовентил с термоглава как да разбера кое е топлата и кое студената вода на пипане ми се струват еднакво топли тръбите на коя се слага термовентила?
Термовентила се слага на входа.
Притвори крана,за да ограничиш дебита и ще разбереш коя е входящата тръба,дори и на пипане.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "свързване на радиатор долу-долу" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: