• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
колега :prayer: всичко тръгна и е ок броих ги уж нулите ама толкова съм ги броил и аз, май аз съм първия дето я пуска тая програмка, утре ще й закача и датчиците и ще пиша пак дали всичко е както трябва :?
mityom - специалист
изкм да питам и за тов vlan лаерлес връзка ли значи или нещо друго, задължително с кабел ли трябва да е връзката
Jacket - специалист
Да, в интерес на истината ти си първия, който ми дава обратна връзка. Иначе виждам че програмата се пуска (по логовете на update сървъра), но досега не съм чул нищо от никой все още :).
А VLAN в случая не е Wireless (WLAN), за съвсем друго нещо се използва, и да , задължително трябва да е с кабел, самото PicoIP няма безжичен модул. Има как да го вържеш през два WiFi рутера свързани в bridge режим, но ще ти излезе малко скъпичко...
mityom - специалист
колега, двата типа датчика тръгнаха lm35dz и 335 изкам да го вържа и с рутера crypto с това дето така и не разбрах какво е http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=22504 сега като го включа към него и на лаптопа го хващам ама трябва да сменям източниците на лаерлес когато ползвам него или интернет, целта ми е да работят заедно, ама не знам как да ги свържа :? , а за програмката :supz:
Jacket - специалист
Предполагам си включил пикото на някой LAN порт на рутера, а лаптопа ти е включен през wireless-а? Ако е така, трябва да видиш какви IP адреси раздава рутера ти и да настроиш пикото с IP от същата мрежа чрез WinTic и след това да настроиш Fire Monitor да го търси на същото IP. Адреса, който си получил чрез wirelessa можеш да го видиш в start -> run -> cmd -> ipconfig и там търсиш нещо подобно на "Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:"
Наприер ако рутера ти е дал IP 192.168.0.3, сложи на пикото ip 192.168.0.4 (можеш първо да го пингнеш ако имаш и други компютри в мрежата за да видиш дали не е заето). IP адреса се настройва като свържеш пикото и дадеш Read Settings в WinTic (както на screenshot-а дето си ми пратил). След това най-горе на IP пишеш IP-то и натискаш бутона "Set", който е веднага след IP-то. Като го натиснеш пикото ще се рестартира и вече няма да го виждаш през ланкартата с ип 172.16.100.1.

Между другото две предупреждения за програмата. Когато загуби връзката и я изключиш понякога някой от background thread-овете зацикля и не се изключва. При това положение ако пробваш пак да я пуснеш, ще ти каже, че програмата вече е стартирана. За да я спреш, пускаш task manager-а (с десен бутон на таскбар-а) и на processes намираш Fire Monitor.exe и му даваш End Process.
Другото е, че ако си изкарал tray икона за някоя от температурите е вероятно в някакъв момент да ти крашне програмата... обикновено се случва един път на два-три дни. Ако ти пречи, махни tray иконите от датчиците.
Като ми остане време някой ден от работа ще се хвана да ги оправя тези дреболии.

А и още нещо, като ти гледах скрийншотовете, видях че ползваш FlexType... така или иначе вече си го качил, връщане няма, но да знаеш, за следващия windows недей да качваш такива работи, че съсиптват много фонтовете и ще се чудиш защо на някоя програма гледаш питанки или защо хората не ти четата word-овските файлове.
mityom - специалист
ок така се пробвах да направя връзката, ама не стана нещо, междо другото на рутера, който ми е AP виждам рутера на пикото(не знам дали е рутер де,погледни по-подробно линка в предишния пост)и ми го дава като AP също, данеби да има само функция да разпръсва и да не може да се вържат двата лаерлеса.
Междо дргото за грешките които казваш вече разбрах
И още нещо, защо при всяко стартиране на програмката ми дава, че има нова версия? и като се закача към нета свалям и е същата
имам още няколко въпроса, които бих изкал да изясним, но нека се оправя с мрежите и ще питам пак :2thumbs:
Jacket - специалист
Ами последната версия е 0.41c. Можеш да провериш дали си с тази в менюто -> "За програмата".
Принципно е възможно да не може по някваква причина програмата да се свърже с ъпдейт сървъра, най-вече заради firewall. Не ми се е случвало досега, но спри firewall-а и ако пак ти излиза това съобщение, ще ти дам един линк да видим дали го отваряш.
А другия вариант е докато пускаш програмата изобщо да нямаш интернет, тоя сценарий не съм го изпробвал честно да ти кажа :).

Колкото до wireless-а, пикото няма wireless, не знам точно какво имаш впредвид под "да не може да се вържат двата лаерлеса". Ако рутера ти е в режим AP, той играе ролята на един прост суич, т.е. нищо не трябва да филтрира и да трябва да се настройва по-особено. Дори да е в режим NAT, пак не би трябвало да имаш проблеми ако свържеш пикото директно към лан порт на рутера, просто трябва и пикото и лаптопа да са в една подмрежа, примерно 192.168.0.ххх с нетмаски 255.255.255.0. Пробвай да свържеш и пикото и лаптопа с лан кабели към LAN портовете на рутера и виж дали така не се пингват (но ип-то на ланкартата да е от мрежата, която раздава рутера).
mityom - специалист
програмата е 041, това идва щото нямам нет при пускане
относно до пкото случая е следния- имам суич в комбинацияс лаерлес интернета ми идва в суича с кабел, от там пак с кабел отива в настолния, а през лаерлеса безжично отива към лаптопа. На пикото с кабел съм включил въпросния qubs,който има 1 кабелен вход и антенка и няма меню за настройки. На лаптопа го хващам и на главния рутер също като аксеспоинт, но ръчно трябва да избера рутера на пикото или рутера с интернет от лаптопа,което не е удобно
Jacket - специалист
Честно да ти кажа ми е трудно да си представя конфигурацията ти... а каква точно е целта да имаш и двете устройства? Пикото не може ли да стигне директно до рутера с кабел, а не да минава през този qubs, защото и от другата тема не става много ясно какво точно устройство е това...

Между другото пуснах нова версия 0.41e. Новото:
  • Оправено съобщението за нова версия при липса на интернет. Вече се изписва грешка, че няма достъп до ъпдейт сървъра и причината за това.
  • Оправено SNMP Community-то по подразбиране да е с 12 нули (000000000000), тъй като бях изтървал една нула и с настройките по подразбиране не се връзваше с ненастроено PicoIP. Това ще се отрази само на чисто нови инсталации на програмата.
  • Оправен бъг - при липса на каквито и да било датчици програмата изписваше, че е свързана с PicoIP без дори компютъра да има връзка с мрежата.
  • Оправен бъг - не се показваха описанията на ключовите датчици в tooltip-а на иконката в systray.
  • При включване на програмата, се прави проверка за останал процес и ако има такъв, се затваря автоматично без съобщението за грешка "Програмата вече е стартирана".
Последна промяна от Jacket на пон мар 01, 2010 11:57 pm, променено общо 1 път.
mityom - специалист
пикото е на друг етаж (котлето е в избата) и изкам безжично да го свържа към главния рутер къдет е и интернета и оттам пак безжично да мога да следя температурите на лаптопа независимо на кой етаж от къщата се намирам
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: