Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
Значи след пробата:
Радиатор от Мазда 626 Д размери 85/60/8 см.
засега без кутия само с картон насочих въздуха горе долу, монтирах го (радиатора на мястото на панелка 180/60 в стая около 30 куб. Отстрани на радиатора монтирах един тангенциален вентилатор от духалка. това изпълнение затопли стаята (която е без никаква изолация и с дървена дограма) от 8 гр. до 24гр. за около 2 часа при температура на топлоносителя около 60-70 гр. След 24 часа работа се появиха следните дефекти:
-при изстиване на топлоносителя ако не изкючи вентилатора охлажда
- след около 6 часа работа на температура около 70 гр. температурата в стаята стана 31 гр.
като плюсове :
- изключително бързо затопляне
- направо перфектна БЕЗШУМНОСТ
-събира 1,70 . вода
ОТЗИВИ ?
Чаро - Акълия
Сложи терморегулатор на вентилатора. И контактен термостат за Т на флуида.
Или направо си купи едно управление за конвектор с 2 датчика.... и нямаш дефекти. Ще поддържа зададената температура.

Като изстине топлоносителя не охлажда, а просто работи като вентилатор- 'изпълнението' не е произвежда студ.
Ако ще охлаждаш, не забравяй кондензна ваничка.
zhivko83 - специалист
Колега , сега остава да кажеш как е било преди това , за да се уверим в предимствата на " псевдо конвектора ти " . :wink:
kretio74 - специалист
zhivko83 написа:
Колега , сега остава да кажеш как е било преди това , за да се уверим в предимствата на " псевдо конвектора ти " . :wink:
Значи да уточня: не съм казвал че са добри или не е добри. просто ми хрумна тази идея щото много ме кефят тези на СИЛПА ама с много скъпи и не виждам що требе да даваме по 400-500 лв за нещо което може дасе направи с 1/3 от тази сума. Нали форума е "НАПРАВИ СИ САМ" :)
kretio74 - специалист
zhivko83 написа:
С старата панелка 180/60 която ми е почти набор в стайчето беше добре подържаше без проблеми 23-24 гр. но НИКОГА в стаята не е били 29-30 гр. :-D и затоплянето ставаше за мноооого по дълго време(да кажем за 2-3 часа.
УТОЧНЯВАМ че не казвам че с радиаторите от коли е по добре. просто искам спецовете в областа да си кажат мнението. Аз не съм специалист по темата и не работя тази работа. :cool:
zhivko83 - специалист
Нищо против " направи сам " нямам , просто е добре както по рекламите да има преди и сега , та да има база за сравнение :)

Тема "ПСЕВДО КОНВЕКТОРИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: