• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vankovarnata - специалист
Горелката е към 30лв. манометър за кислирод/цо/ към 15лв. и другото е маркуч и бутилки. Не се ебавайте с ацетилена че боли. Пропана дига по-голяма Т и се ползва навсякъде.
idakieff - специалист
vankovarnata
Kолега да не си се заблудил нещо ацетилена вдига много повече температура с него се заварява желязо с пропан само се реже
А на колегата с бренера какво има на този бренер горелка или резак
idakieff написа:
vankovarnata
Kолега да не си се заблудил нещо ацетилена вдига много повече температура с него се заварява желязо с пропан само се реже
А на колегата с бренера какво има на този бренер горелка или резак
Ам чи завари ми цветно с ацетилен/нещо бронсово по-дебеличко, ама не наплюто, а разлято/ От опита ми от 1990 насам си знам, че при ремонт на кафе машини и хладилни системи освен с пропан нищо не става.
zimel - специалист
Колега, моите уважения, но не си прав.
zimel написа:
Няма лошо, ама ми покажи на клип заварка на медна тръба/дебелостенна/ с бронзов накрайник с гайка/или щуцер/ на ацетилен да ги видя червени как се разлива пропоя и да ползваш сребърен пропой и после едно клипче с пропана. Нищо цветно не се заварява с ацетилен и той е отживелица. Дори колите си правех с пропан.
zimel - специалист
Няма никаква разлика в спойката освен това, че с ацетилено-кислородната смес ще го нагрееш детайла по-бързо.
filmatoplo - майстор
Интересна дискусия , ползвал съм и ацитиленов апарат с карбит , но утре ще се посъветвам с по стари и патили майстори ,и ще пиша резултата :wink:
joe007 - специалист
vankovarnata написа:
zimel написа:
Няма лошо, ама ми покажи на клип заварка на медна тръба/дебелостенна/ с бронзов накрайник с гайка/или щуцер/ на ацетилен да ги видя червени как се разлива пропоя и да ползваш сребърен пропой и после едно клипче с пропана. Нищо цветно не се заварява с ацетилен и той е отживелица. Дори колите си правех с пропан.
Колега ти наистина ползвал ли си ацетилен? С него ще ти направя по-добро и запояване и заваряване.Ако щеш със сребърен,бронзов или медно-фосфорен припой.А и както се писа заваряването се прави с ацетилен не с пропан.И все още не е отживелица има места където е незаменим. За доказателство че и цветно се запоява прилагам снимка на медна тръба запоена към алуминиев винкел. :) (с ацетилен и кислород)
Изображение
Ahmakov - специалист
joe007Личи си, че правиш разлика между запояване и заваряване, а като гледам и ти се отдава.Но това, което си показал не е по "офертата" на vankovarnata. Той иска да го завариш, на всичкото отгоре ти работиш с припой, а той човека иска да му покажеш с пропой и то сребърен. И ти сигурно ползваш редуцил вентил за 200 -300лв., а той работи с манометър за "цо" за 15лв. Някак си, не е честно спрямо него.

soton Ти го направи голям проблем това преминаване от ацетилен към пропан бутан. Толкова ли няма къде да го видиш на живо в София. Просто сменяш източника на гориво. Като разбереш за какво си се закъхарил, ще се скъсаш от смях.

Като гледам, да взема да пусна и аз една две теми, къде да намеря звездогаечни ключове за болтове с лява резба, че мойте са за дясна.
joe007 - специалист
Ahmakov написа:
joe007Личи си, че правиш разлика между запояване и заваряване, а като гледам и ти се отдава.Но това, което си показал не е по "офертата" на vankovarnata. Той иска да го завариш, на всичкото отгоре ти работиш с припой, а той човека иска да му покажеш с пропой и то сребърен. И ти сигурно ползваш редуцил вентил за 200 -300лв., а той работи с манометър за "цо" за 15лв. Някак си, не е честно спрямо него............
:) :-D Ами аз правя разлика м/у запояване и заваряване ,но не съм сигурен дали колегата който споменаваш ги различава.
vankovarnata написа:
Един път споменава заваряване а после говори за прОпой...
Освен това казва че пропана има по-висока темп.на горене от ацетилена което не е вярно!
Със сребърен припой се запояват чудесно неръждаеми и черни стомани ,мед и медни сплави но алуминий не.(показал съм едно от най-проблемните запоявания) Запояване със ацетилен и сребърен припой на изброените материали мога да покажа без проблем!
Последна промяна от joe007 на съб дек 17, 2011 12:46 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "преносим оксижен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: