• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
evdoki - специалист
filmatoplo би или споделил, колко струва цялата арматура за пренос и управление на подовото. Помпа, вентили, датчици, термометри. На колко кръга е подовото? Ламината каква марка е? Бойлера колко струва и т.н.
Благодаря
filmatoplo - майстор
Помпата е Грундфос 25/80 и струва 470 лв , вентила смесителния е 120 лв, термометър е 12 лв, филтър е към 8 лв , спирателен кран с холендър 25лв , бойлера 300 литра с 2 серпентини 950 лв Елдоминвест . 4 кръга има подовото , ламината е 7 мм обикновен.Направих супер снимки -довечера ще моля сина да ги качва. :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Ето снимките на filmatoplo:
Филме, направо са за учебник бе колега. Наистина аптека. Харесах си някои идеи - нали няма да се сърдиш ако ги ползвам?

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (96.64 KиБ) Видяна 4950 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (108.51 KиБ) Видяна 4950 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (105.05 KиБ) Видяна 4950 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (103.3 KиБ) Видяна 4950 пъти

Прикачен файл

17.jpg
17.jpg (126.34 KиБ) Видяна 4950 пъти
filmatoplo - майстор
Благодаря Лазаре, питаш ли ме мене 2 дена ме боля главата и се чудех :? къде да го сложа вентила :lol: -така че хем да се гледа и настройва , хем да може да се обезвъздушава , хем да не го изгори димоотвода, хем да се изчисти линията . За разширителния съд нямах место долу и него го завих на тавана :lol: .Съжалявам че бях с ограничен бюджет , и няма вентили и електроника :? , даже ТР-6 цата я сложих в таблото зад бойлера и несе вижда удобно.Ама стана, работи супер -температурата и дебита се нагласи идеално - долните десни термометри са за подовото.Навсякъде се виждат оранжеви лепинки -клиента бъкел не разбира -помпа не знае кое е :-D . Идеята коя е .
AntonBM - специалист
Едно БРАВО и от мен! =D>
Гледал съм много такива котелни, но толкова добре изпипана работа не съм виждал. Личи си, че всяка една тръбичка е мислена предварително – подредено е перфектно.
filmatoplo - майстор
Важното е че топли под ламината -тръбата е фи-16 със стъпка близо до външните стени 10см а към средата 15 см . Формата на навивката -охлюв , изолация под тръбите фибран 3см -дограмата му бе ниско сложена иначе бях предвидил 5 см . :wink:
Чаро - Акълия
Филмче, евала и на теб. Красиво е. =D>

Не ми харесват поцинкованите кръстове и некоя друга редукция, не вървят на тая убавиня...предполагам е заради бюджета. Позицията на филтъра, и тя малко...
Като цяло си се справил повече от перфектно!

Подовото ще си топли, как иначе?! Пък и имаш възможност да го усилиш, ако нещо се закашля в големите студове...
filmatoplo - майстор
Чаро приемам забележката , но в случая е умишлена -по вина и избор на клиента :wink: предложих няколко варианта за материали -естествено избра евтинията.Котела щеше да е Атмос -5000 лв , купихме Виадрус за 1700 лв, Радиаторите щеше да са алуминий -купихме панелни-Имергас 200 лв броя,вентили ,задвижки и контролер също отпаднаха от списъка. :wink: А поцинкованите фитинги -купихме от нашия град-че имал там отстъпки :lol: .Важното условие да топли обаче се спази -под ламината . :wink:
Чаро - Акълия
Не го приемай като забележка, кво не ми харесва на мен си е мой проблем. :lol:
За съжаление е така. Всеки гледа евтиното.
Аз съм доволен от твоята работа.
:respekt:
filmatoplo - майстор
Между другото Бургас малко куца за фитинги различни от цинк,до 1/2-3/4 има бронз и хром ,но цол и нагоре няма всякакви артикули.С поръчка може и да стане но винаги правят грешки-за този обект ми докараха въздуховода 150 вместо фи-160 , наложи се за моя сметка да ходя пак до Бургас за подмяната :evil:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Тема "Водно подово и ламиниран паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: