filmatoplo написа:Ще пия 2 шуменски за твое здравеБлагодаря !

filmatoplo написа:Ще пия 2 шуменски за твое здравеБлагодаря !
maxuel82 написа:Мноооогооо Ви блaгодаряНякой може ли да ми обясни каква е логиката, защо разширителния съд се слага на студената вода. Четох много противоречиви мнения. Някой казват че на топлата трябва други на студената, дори четох че правеле РС с два извода и се вързват и на двете тръби. В моя случай от камината до колекторите съм пуснал две тръби ф25 до колекторите в банята. От колекторите ще пусна за разширителния съд. Въпроса е от кой колектор, и защо? И ако някой е слагал такала система РС с изводи до двете тръби да обясни правилно ли е как е? БЛАГОДАРЯУсещам че зимата ще се кефя на топлина и ще си пия вино пред камината в хола
![]()
!!!Значи да слагам нещо усреднено около 50-55 w/m3 !!!
За мощността на радиаторите ми стана ясно
следващия момент е инсталациата която мисля да я направя по следния начин ! От камината до колекторите ще сложа медна тръба ф22
Помпата ще я сложа на студената вода (входа на камината ) по следния начин (както е картинката ) колектор кран филтър помпа кран
От колекторите ще тръгват два кръга с тръби ф20 до първите радиатори и с ф16 до следващите радиатори !Разширителния съд ще го сложа на студената вода за да може помпата да създава както казвате -
подналягане в съда и налягане в системата
ще сложа разширителния съд колкото се може по-близо до камината
Тъй като в хола ще е камината мисля там да не слагам радиатор
нещо такова мисля да направя дано да се разбира ще я драснах набързо
Незнам как ще е по-добре за лирата
да я вържа последователно или успоредно както са радиаторите ? а РС е в хола близо до камината ако заври ще изхвърля водата в улука на терасата !!В банята на студената вода ще оставя и кранче за източване и пълнене на системата !Знам че трябва да има обезвъздушители и ЮПС и термостат на помпата но затова после
Сега само искам да резбера дали ми е правилен начина на свързване на радиаторите бойлера и лирата !
filmatoplo написа:Ако помпата ти е монтирана на студената вода -тоест да вкарва потока в камината -сложи съда на студената вода .Да тя е непосредствено пред камината - филтър помпа и влиза във водната риза. Но все пак какво е правилото за поставяне на РС. Колко литра трябва да е?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: