danovsky написа:Жив да си Лазареееееее сложих 24-ка.BOSCH и пее!!!Комина го измерих нарочно и е точно 5.60м.

danovsky написа:Жив да си Лазареееееее сложих 24-ка.BOSCH и пее!!!Комина го измерих нарочно и е точно 5.60м.
lakosste написа:и моят е исъщия.ако имаш въпроси питайАз имам въпрос а и котела е същият Бош 24 . Напълно начинаещ съм в отоплението с въглища аз засега ползвам донбас. Интересува ме как е най - добре да се зарежда пали и да има най добро КПД . Аз първо правя подпалки с нацепени дъски ,паля го като стане жар изсипвам с лопатката ама то се задушава и докато се разпали бая зор и така отвреме на време по ннякоя лопата та така -по този начин става ама май не е така . Кажете Вие как го правите !?!
LazarGanev написа:Значи Боша се пали така - в началото на ноември вземаш един наръч сухи дърва, съчки, нацепени дъски или каквото имаш. От фирмата са помислили и са сложили котела върху чамов палет и има още чамови дъски за укрепване. Този материал е достатъчен за около 10 паления. В годината е достатъчно едно палене - в началото на отоплителния сезон, от там нататък само допълваш бункера с въглища. Та - слагат се на дъното сухите съчки и бункера се пълни с въглища, отваря се долната вратичка, и насочваш пламъка на газовата горелка (пърлачката с която пърлите прасетата по Коледа). За 2-3 минути всичко е пламнало здраво. Предварително се отваря клапата за първоначално палене, която е под изхода за изгорелите газове, а след като се разгори котела тази клапа се затваря. Тя служи да съкрати пътя на изгорелите газове към комина за по-лесно палене. Та това е при паленето, по-лесно от това няма. Да не вземете да се мъчите да палите въглищата нагоре в бункера - те си горят долу, а изгорелите газове тръгват назад и нагоре, за да направят 3 хода около водната ризаточно така,но е нубаво да се почиства на десетина дни
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: