• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krazz - специалист
И топли майка и стара четвърта година!
https://www.youtube.com/watch?v=-t28CQjFBj4
m.lukanov1951 - специалист
krazz написа:
И топли майка и стара четвърта година!
https://www.youtube.com/watch?v=-t28CQjFBj4
А бе това си е направо красота, искаш ли да споделиш по-вече за конструкцията и разхода.
m.lukanov1951 - специалист
krazz написа:
А ми питай конкретно!
Не ме интересува от къде си купил ламарината и боята нито пелетите,питах за устройство и възможности на горелката, ако си търсиш реклама ,моля админите да те шу(н)тират,не се прави на тея по зелените.
krazz - специалист
Да де това ми е познато за шутването щото в днешно време аругантността и простотията маршируват на всякъде! От печката не могат да ме изгонят!!! Ха, ха!
А ми айде напъни се друже малко! На мене ми отне толкова време и средства а ти май очакваш да ти дам подробни чертежи!
Размери: вс х шн х дб - 800х600х300
Бункер: 15 кг пелети
Управление: аналогово
Турбини: 2бр.
Мотор-редуктор: 1бр.
Горелка: 1бр.
Топлообменик: 2бр.
Разход на пелети: 0,370 кг/час*
Отпадък: 0,5-1,2% - зависи от качеството на пелетите и правилния режим на работа!
Печката е въздухогрейна! Палиш и след 5мин тръгва топлото! След 1час е вече топло, след 2 е жега и ако си лятно облечен е приятно до топло! Температура средно около 25градуса в апартамента.

*разхода е свързан с добра изолация на апартамента и добра дограма!!!

Дерзайте!

П.С. някой ден може и да кача читави снимки/ ако не сте ме шутнали
пък и кво толкова се впечатлихте на тази направия, та и темата стара...
Чудно?
LazarGanev - "Велик майстор"
Май имаме още един впрегнал свободната енергия? krazz, колко голямо ти е жилището, че за един час успяваш да го стоплиш с киловат и половина? Кабината на Краз не можеш стопли за толкова време. Или и ти успяваш "на пук на всички инженери"?
krazz - специалист
LazarGanev написа:
Май имаме още един впрегнал свободната енергия? krazz, колко голямо ти е жилището, че за един час успяваш да го стоплиш с киловат и половина? Кабината на Краз не можеш стопли за толкова време. Или и ти успяваш "на пук на всички инженери"?

Трудно се стопля това което е изстинало! Жилището е 80кв/м. Изолирано а блока е топлофициран! Аз се топля на пелети защото 1кв/ч излиза 6 стотинки!

Идеите за свободна енергия май си ги носиш от друг сайт и дано те топлят повече заедно намерението за заяждане и завистта към реалните постижения!
Както виждаш аз не правя реклама, не предлагам за продан нещо! Споделям какво съм постигнал! Ако очакваш подаръци трябва да си постелеш подходящо но ме съмнява, че ще успееш!
Топля се евтино и ми е комфортно и чисто! Е има хамалогия - да си качиш пелетите на терасата!

П.С. в този форум лайнометите май са много повече от правачите?!
sian - специалист
krazz на каква цена вземаш прелетите
LazarGanev - "Велик майстор"
krazz написа:
Жилището е 80кв/м. Изолирано а блока е топлофициран!
Ей това е ключа за бараката!
krazz написа:
Както виждаш аз не правя реклама, не предлагам за продан нещо!
Да бе, този цитат не е от линка, който си дал:
Качено на 9.01.2011 г.
Работата на пелетната печка!
Изработка на пелетни отоплители по поръчка.
Проектите може да са индивидуални! krazz@dir.bg
Да, заяждам се и то нарочно! Защото ти пък се опитваш да се подиграваш с нас, ама не си улучил форума :wink: .
1. Подиграваш се компетенцията на хората тук - отопление на 80м2 с 1.6кВтч
2. Подиграваш се с модовете (а и всички останали, които нямат право да публикуват обяви за продажба), като даваш линк към твоя обява за продажба.
3. Подиграваш се с участник, който те попита за конструкцията.
Не очаквам, нито желая подаръци от тебе, затова няма какво да си постилам. Аз също се топля с пелети и то без да си качвам пелетите на терасата - с кран ми ги разтоварват в котелното, не паля и не чакам да дойде топлото - то не спира :wink: . Но има хора, които се интересуват от твоята конструкция. Ако имаш желание - просто я сподели, ако нямаш топли си се със здраве, но няма какво да си вириш носа, че си измислил топлата вода!
8180 - майстор
LazarGanev написа:
Но има хора, които се интересуват от твоята конструкция. Ако имаш желание - просто я сподели,
М-даа,
Май горното е силно подценено - лошо. :?

Не си помрачавайте празниците, моля. :partyman:
fbr - майстор
Кой кого е спрял да публикува нещо направено, което не се е продавало в магазините, и се е утвърдило в няколкогодишна работа. Аз такъв случай не съм видял. Даже администрацията на форума беше организирала някаква надпревара с близка тематика. Но, да ми се явяват потребители, които не са грамотни в основните физични закони, и претендиращи да са решили задачи, над които са се блъскали години наред инженери, доктори, доценти и професори, само трябва да се даде някой лев и хоп, благоденствието ще се изсипе върху даващия парите. Тази словесна диария, не стига че всекидневно ни залива от реклами, но почнаха да ползват и това което съм дал аз на форума, (макар и да е малко, но има хора които са дали много) за параван на своите щения. Това вече ми идва в повече.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: