Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Мунчо - специалист
batkoradko написа:
Пропуснах да ви кажа, че дори съм оребрил димоотводната тръба със шина, чиято разгъната площ е между 1,5-2,0 кв.м. Тази топлина остава в хола, където ми е камината. Съжалявам, ако сте ме разбрали погрешно, че правя реклама на Прити. Просто ги дадох като пример. Отделно съм прекарал тръба ф50 до горивната камера, която вкарва чист въздух от вън. Относно въздуха, който влиза за подгряване - същия се засмуква от съседно помещение, където не се пуши, за да не вкарва миризма в спалните.
Колега, дори и да правиш реклама на Прити, лично аз не виждам нищо лошо в това! След като си доволен, нормално е да препоръчаш марката и на други! Оребрението на тръбата е добър ход =D> Вземането на въздух от съседно помещение също е идеално, единствено тръбата за външен въздух до камерата не е било необходимо, но пък не е и излишно :yawinkle:
syncho написа:
vladilen точно това е едно от нещата, на които исках да "намекна". :)
:?
Мунчо - специалист
vladilen написа:
камина с въздуховоди, ефективност и т.н. или :?
Ще кажа само следното - за жилища до 100-150м2 това е един от най-добрите варианти, и от икономическа и от естетична гледна точка :)
batkoradko - специалист
Относно външната тръба: чувал съм, че отвън има повечко кислород. Имам клапичка за затваряне. Определено има разлика. Аз по принцип съм "тъпо копеле с простовата физономия" и за това преди да взема някакво решение се допитвам и до най-глупавия. Именно те дават най-добрите съвети. Не питай старило, а патило. Много мнения събрах докато се реша, но не съжалявам.
Мунчо - специалист
Принципно при откритите огнища е задължително вкарването са свеж въздух за подсигуряване на горивния процес, при камерите не е наложително. Но както казах в предния си пост - не е и излишно :yawinkle:

Тема "Въпрос за камина с вуздуховоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: