• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Значи и другите по същия начин . :)
2v6 - майстор
nikisv написа:
2v6 написа:
nikisv написа:
Всичко е точно така липсва само възвратната клапа но ще сложа и нея.
И за какво ти е възвратна клапа?
Да намалява дебита ли?
Не искам водата да циркулира на самотек в отоплителния краг помпата се контролира от стаен термостат и е алфа2 пусната на ауто адапт и сама си реголира дебита при отваряне или затваряне на някоя термоглава...
След като трипътния вентил може да спре самотека защо ще слагаш допълнителен възврътен вентил, който ще затруднява циркулацията по време на нормална работа?
nikisv - специалист
Не искам водата да циркулира на самотек в отоплителния краг помпата се контролира от стаен термостат и е алфа2 пусната на ауто адапт и сама си реголира дебита при отваряне или затваряне на някоя термоглава...[/quote]

След като трипътния вентил може да спре самотека защо ще слагаш допълнителен възврътен вентил, който ще затруднява циркулацията по време на нормална работа?[/quote]
Трипътния вентил ще се командва от задвижка и терморегулатор при движението на водата на самотек задвижката ще отваря и затваря постояно и от там охлаждане на буфера нали за това слагам електроника да не ходя през 5 минути в гаража жената взе да ревнувнува вече от "Котелка" :-D .
nikisv - специалист
Но ако има начин задвижката да затваря цирулацията при офф на помпата бих го направил така ще ползвам този терморегулатор-http://www.intiel.com/int0092a_bg.htm а задвижката е двупозиционна
filmatoplo - майстор
О ооо, тя работата е много тънка тука :) контрол по стайна температура с котел на твърдо гориво , че и с буфер.Тя работата отива за контролер -който да управлява цялата система -котел,задвижка,помпа , не само със регулатор за задвижка и стаен термостат. :wink: Защото когато стайния термостат е отчел достигане на зададената температура и спре помпата , котела през това време може да е много разгорян , стайния термостат трябва да подаде и сигнал към котела за изключване на вентилатора , обаче ако към котела има свързан буфер - този сигнал трябва да се прекъсне от термостат който мери температурата в буфера ,и ако буфера е студен котела тоест вентилатора му може да продължи работа до зареждане на буфера и тогава ще се изключи. :wink: Така огъня от котела ще се поеме от буфера , през това време -ако стайния термостат отчете спад на стайната температура в помещението -той ще включи помпата отново, и режима ще започне по обратния път . :wink:
nikisv - специалист
Аз си харесах този контролер-http://www.intiel.com/heating-circuits- ... ler_bg.htm 150 лева е само за кръгът буфер радиатори но още не мога да си го представа как точно ще се получи.
LazarGanev - "Велик майстор"
Трябва ти динамичния им контролер за управление на котли
http://www.intiel.com/dynamic_controller_bg_01.pdf
nikisv - специалист
Да първоначално бях избрал такъв но ми се видя много сложно и за това си купих терморегулатор за моторна задвижка и дт3.1 за боилера,не можах да си представя как ще работи въпросния с буфер.
Последна промяна от nikisv на нед май 08, 2011 10:02 pm, променено общо 1 път.
nikisv - специалист
Просто ми се видя по лесно котел-буфер и буфер-радиатори да са независими и котела винаги да гори на макс докато буфера не се зареди напълно.Идеята ми е буфера да се топли и от друг топлоисточник за това искам всеки отоплителен кръг да работи независимо от другите.
filmatoplo - майстор
Да този контролер който казва Ники е точно за това, преди говориш с шефа , че обикновения регулатор за задвижки малко куца , тоест няма някой настройки , и той е помислил по въпроса .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "питанe за магнет вентил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: