• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Параметрите са далеч от тези които посочваш. Няма управление. Купих си отделно
denuchi - специалист
И в крайна сметка какъв модел е точно. С каква мощност и при какви градуси на топлоносителя.
Galy - специалист
2.92 киловата при темп на водата 50 градуса
Galy - специалист
Днес направих последна засечка на термопомпата и докато не влезна да живея там, повече е излишно да засичам тока на празен апартамент. Та...за около 60 часа работа, електромера показа 100 киловата общо дневна и нощна. Старта на климатика беше при 6 градуса вътрешна температура и 22.5 градуса потдържана през цялото време. Мисля че може да сваля разхода надоло със сигурност.
naughty - специалист
Galy написа:
Днес направих последна засечка на термопомпата и докато не влезна да живея там, повече е излишно да засичам тока на празен апартамент. Та...за около 60 часа работа, електромера показа 100 киловата общо дневна и нощна. Старта на климатика беше при 6 градуса вътрешна температура и 22.5 градуса потдържана през цялото време. Мисля че може да сваля разхода надоло със сигурност.
за последните 60 часа моята е изхарчила 37.74kw/h, като това включва и бойлера . Каква изолация имаш? Каква температура на флуида поддържаш? Според мен имаш огромни топлозагуби, аз топля къща(и бойлер) с 60% по-малко ток от теб, климатика ми е същия като твоя. Вярно, аз не държа 22.5 градуса а макс 21, нощем 20.
kuuuuuul - майстор
Една бърза сметка показва около 6лв. на ден,ако беше котел на пелети означава около 15кг/един чувал/на ден или 0,6кг/ч което отново ме навежда на мисълта че пелетите са рентабилни само за по големи квадратури/повече от едно жилище/ :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Съвсем нормално - мощността на котела започва оттам, където свършва мощността на тази термопомпа :wink:
Galy - специалист
naughty написа:
за последните 60 часа моята е изхарчила 37.74kw/h, като това включва и бойлера . Каква изолация имаш? Каква температура на флуида поддържаш? Според мен имаш огромни топлозагуби, аз топля къща(и бойлер) с 60% по-малко ток от теб, климатика ми е същия като твоя. Вярно, аз не държа 22.5 градуса а макс 21, нощем 20.
Апартамента е гол абсолютно. Няма мебели, няма подова настилка. Има външна 5см изолация, вътре гипсокартон със стандартна вата 5см. Всички стени и тавани. На пода имам някакъв много твърд фибран. Така заварих апартамента. Дограмата ми е Елвиал, с Енерджи стъкла. Незнам...огромни топлозагуби...откъде? А каква друга може да е причината? Конвекторите бяха нагласени на 23,5 градуса, а дистанционното на климатика на 18. Фреона, който постъпваше в топлообменика идваше с малко над 50 градуса температура, излизаше от него на 37-38, а конвекторите духаха на 31-32 градуса. Какво мога да подобря? Странното е, че при първата засечка ми отчете около 900 вата на час при 24,5 в целия апартамент и 19 градуса зададени на дистанционното. И тогава и сега, вентилатора е направен в режим "ауто"
filmatoplo - майстор
Амперклещите какво показват :? .Като се понатрупат мебели кубатурата ще се намали,допълнително ще се топли от хора,компютри и готвене ,правил си проба с нетемпериран апартамент , от кеф на макс :wink:
Galy - специалист
Е не стоя да ги гледам. Но климатика си гасне, намаля си, увеличава...изглежда нормално. Но електромера показва в крайна сметка за два сравнени периода, 2 доста различни резултата
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: