• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batman - специалист
:? Само споделям преживяното. Все пак се водят за едни от водещите фирми на БГ пазара.
Вече съвсем се обърках.
filmatoplo - майстор
Поне на нас-мен вярвайте :wink: ,мен ме подведоха други фирми да ползвам калчища :? :) -техните инсталации поне до преди година всичките са с калчища , и гликола тече ли тече след време :-D .Фирмите са главните монтажници на Нес Шумен .Аз така или иначе от 1990 г си ползвам калчища по слънчевите инсталации които си бяха с вода зареждани , но от началното ползване на гликолите -никой не ме предупреди :? .Само на 1 место -тогава аз се смях :lol: като теб сега , но после :wink: .Така че ползвай или ленти , конци или само лепило.
batman - специалист
Аз не се смея, даже ми се плаче! Още повече, че системата си работи на 6 с водицата.
preslav - майстор
batman написа:
Аз не се смея, даже ми се плаче! Още повече, че системата си работи на 6 с водицата.
Много се вживяваш (и аз го правя), но на всички мои познати казвам "гледай по-спокойно на нещата" - какво толкова ако текне, нали няма да има убити, когато текне ще се хванеш и ще пренавиеш всичко, а до тогава си свиркай и си пий ракията!
Наздраве!
filmatoplo - майстор
Интересно е че няма теч горе , а долу :? най често на възвратната клапа бронз италианска , и на някой от преходите бронз към емаелираните сферични кранове към серпентината :? :) , за секунди ги преработвам и няма проблем -до нови срещи.Сега вече ги лепя с анаеробно лепило -когато правя нови инсталации , но ремонти с лепило не става :wink: .Имам и друго обяснение за този вид теч -различно температурно разширение на отделните детайли -теч се вижда повечето пъти при истинало положение :wink: .Другото ми обяснение е високата концентрация на гликола , в повечето случаи е на минус -30 доста висока , нейде в инструкции съм чел не повече от - 25 -27 гр -е близко е :? :) .
batman - специалист
Да попитам и още нещо. Каква е номиналната температура при която трябва да работи инсталацията. При пробата не можах да вдигна повече от 62* С. Е вярно, че не съм си поставял за цел да надувам яко камината, но с дръвцата, които използвам толкова.
batman - специалист
малко е
Лазаре не ми гледай сеира!
И все пак колко трябва да е?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами щом при пробата не моал да вдигнеш пове от 62, какво остава за нормална работа? Нормално трябва да си работи на 70-80, а при усукване - да може и 90* да вдигне. Моного си я натоварил с радиатори изглежда. :?
preslav - майстор
batman написа:
малко е
Лазаре не ми гледай сеира!
И все пак колко трябва да е?
Човекооо, пак ти казвам гледай си кефа и си свиркай, ако ти е топло значи всичко е ОК, ако нещо не ти харесва - винаги можеш да го оправиш! Въртял си системата за кратко време, студена къща, малко дърва и т.н. - навърти един сезон и после си прави изводите, а ако ти се появят проблеми през това време винаги можеш да зададеш конкретни, а не хипотетични въпроси.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Съвет за направа на инсталация за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: