• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Всички с горелки, които искат настройки трябва да знаят, че всяка една горелка, независимо че е един и същи модел се настройва отделно. Разликата идва от качеството на пелетите, големината и височината на комина, котела на който е сложена и други такива неща, които няма как да са еднакви... даже и надморската височина играе роля (атмосферното налягане в частност). Така, че най-добре викаш си човек, който си разбира от работата като LazarGanev например или други колеги от форума според зависи къде се намирате за да я направят. След това се качвате в хола сипвате си чаша вино и когато почне да ви става студено слизате да си сипете пелети, а разхода... е разхода ще бъде толкова, колкото искате да ви е топло.
filmatoplo - майстор
Грешка -че на Автоматичен режим е по-добре :? щом казвате :wink: .
VLADO66 - майстор
filmatoplo написа:
Стига автоматиката вечер да яде салата и да пие ракийка :-D
filmatoplo - майстор
Това не го разбрах (щом е шега :partyman: ) , а за горелката и режима -различно споделят опит колегите , ами производитела защо дава два режима :wink: .
vlado_sm - специалист
По мое лично мнение щом има ръчен режим там настройките , ще могат да се модулират, за да паснат най-добре.По-рано в темата се споменава , че предпочитат автоматичния режим-аз затова и попитах, за да споделят опит запознатите хора тук.Колкото до викането на специалист - не си мислете , че сам съм я монтирал и настройвал.Просто пускането на автоматичен режим като за начало и след това смяната на ръчен след една седмица поради забележки от моя страна и "гледай сега кой режим ще ти хареса повече и си пусни него" не ме удовлетворява много.Също и на въпроса дали е по-добре да работи постоянно или да се направи програма да спира и пуска по определено време за определен интервал не получих ясен отговор.Мислех си да направя поне за сега докато е топло в интервала от 23 до 5 ч да не работи ама не знам дали ще постигна икономия по този начин или обратното.Надявам се да получа съвети от вас , за да не се окаже, че този виц е истина.
"""-Каква е разликата между американски, руски и български форум?
-В американския форум, когато зададеш въпрос ти отговарят. В руски, когато зададеш въпрос те питат теб след това. В българския, като зададеш въпрос, почват да ти обясняват колко си тъп и да се хвалят кой знае и може повече, без всъщност да помагат по никакъв начин.""
Благодаря и лека вечер
filmatoplo - майстор
То си е така -автоматичен или ръчен -и двата начина си имат плюс и минус , пък какво ще каже специалист :wink: 100 спеца-100 различни отговора :) бъди сигурен.Не си мислете че горелката е върха и ще дойде спеца на бял кон -ще настрои нещо и готово , колегата Сънчо горе каза че зависи от много неща.
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Не, просто мнението ми беше за друга тема и погрешно го пусна тук. Аз пък днес трети ден се борих с една горелка Грейко - отначало ми се опъваше, ама общо взето и хванах цаката - ще ставаме приятели :wink:
filmatoplo - майстор
Разкажи нещо около нея :? .Аз монтирам в момента -Странджа 1 :) .
LazarGanev - "Велик майстор"
Нямам снимки, ама в нета има и клип дори. Горелката е общо взето нова и още търпи развитие. Най-голямото и предимство е, че гори всякакви плети, ама всякакви! Досега не съм чувал да и се опира нещо - от слама, слънчогледова люспа, всякакви отпадъци от преработката на селскостопанска продукция. Има втори шнек, който подава горивото в камерата и едновременно я почиства от шлака, пепел. Освен това си модулира мощността по температура на водата и по стайна температура! Това последното досега не съм го срещал при пелетна горелка! Неприятното е, че заради тази си всеядност има много параметри за регулиране и то в големи граници. Отначало е плашещо, ама като и хванеш цаката е много лесно. Първата мога да кажа, че съм я укротил сравнително бързо, сега сагата продължава с втората, ама вече съм гърмян заек :wink:
filmatoplo - майстор
Успех в монтажите Лазаре , а Странджа 1 беше шега -това означава дърва от Странджа поставени в котел на твърдо гориво :-D .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: