Най - вълнуващия въпрос зимно време.
willow75bg - напреднал
Колега и аз го мислех така,но след като ги свържа последователно няма да мога да изключвам боилера,трябва байпас да правя,а стават много тръби в банята и не е естетично,не че сега е добре,но все пак.
По въпроса за загряването:снощи отворих серпентината от 60градуса на котлето/като после си държи около 70-75гр/,след два часа и половина водата в бойлера се беше затоплила от 28гр до 60гр по термометърчето на самия бойлер,който едва ли е точен,но все пак дава някаква информация.Ще мога вече и по лопатка въглища да слагам,защото преди нямах такава консумация и котлето можеше да заври,ако не го следя,нищо че си има клапа за входящия въздух.
preslav - майстор
willow75bg написа:
Колега и аз го мислех така,но след като ги свържа последователно няма да мога да изключвам боилера,трябва байпас да правя,а стават много тръби в банята и не е естетично,не че сега е добре,но все пак.
Байпаса на бойлера е една тръба свързваща входа и изхода на серпентината - на първо четене 2 тетки и два крана, мисля, че тези елементи ги имаш в съществуващата инсталация. Тръбата успоредно на кожуха на бойлера и един кран в края и - не мисля, че ще е супер претоварено и грозно.
lux_e_on - специалист
Принципно погледнато тройници и на входа и на изхода с автоматични обезвъздушители.Подаващата тръба на серпентината е Ф20,а връщащата Ф16,което е......тъпо-това е едната причина да превърта трудно.На подаването на серпентината-горния отвор-термовентил със задвижка вързана на термостата на бойлера-против прегряване.На връщането кран с холендър.И най-накрая най-добре е бойлерната серпентина да е на отделен кръг.
willow75bg - напреднал
Ако става дума за мен-нищо няма да преправям повече.Системата си работи перфектно и бойлера на ток не съм го включвал вече.Намалил съм притока на лирата и само си отварям серпентината на бойлера като стигне 70гр котлето,съответно преди да легна затварям бойлера.Хубаво да е автоматично,но няма да е тази зима,за другата дано събера душа.
Остава да измисля лятото дали ще може същия боилер да се затопля от слънцето?

Тема "Проблем с обезвъздушаване на бойлера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: