Да съгласен съм че не съм проферионалист и всичко съм си го проектирал и изпълнил напълно сам. РС не беше от кола даде ми го един приятел и приличаша на газова бутилка на туристически котлон. Вече подкарана системата е доусъвършенствана. Топлата вода е променена и термометъра е на топлата вода(захванат с скоби) има терморегулатор за включване на помпата и т.н.Засега съм с РС туба 10л (до 20.12.keine geld). в стаите температурата е около 22-24 гр. Помпанта е настроена да включва при 60 гр. Котела е ГАРАНТИРАНО повече от 15KW. Външите размери са му 150/40/40. Дебелина на водната риза 3см. 2 Престилки 20/37/3 см +4 тръби по 1цол. Горивната камера е 60/37/37см. Не знам колко KW e точно, по формулите който намерих излиза че е около 35-38 Kw. Има монтирани 4 нагреватела от пералня по 2 Kw. На 8kW държи около 60 гр., като е направено да се включват при 55гр.(респективно се изключва помпата) и да изключват при 60гр. (помпата се включва). Като го запаля на дърва стигне ли 60 гр. се изкл.нагревателите и се включва помпата. Засякох с хронометър Нагревателите са включени 11мин. и не работят 9 мин. (времето е топло за сезона де). Утре ще постна снимки на всичко. Сори, че съм скръндзав непрофесионалист и работя по системата Направи Си Сам. Но ПРИЕМАМ препоръки Всякакви не съм САМОНАДЕЯН.